avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Diferenta cuantumului pensiei atunci cand te ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Diferenta cuantumului pensiei atunci cand te pensionezi la varsta standard redusa de pensionare

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca o persoana se pensioneaza pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pt.grupa de munca ,are pensia mai mica decat daca s-ar pensiona la varsta standard?Cu ce procent? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:49, 18 Mai 2014
Nu există, prevăzut legal, un procent de diminuare a pensiei pentru situația prezentată de dvs. Sigur că, dacă persoana ar mai lucra de la vârsta standard redusă de pensionare până când împlinește vârsta standard de pensionare, atunci pensia ar fi ceva mai mare datorită veniturilor realizate în această perioadă. Dar o sancțiune pentru faptul că a ieșit la pensie atunci când a împlinit vârsta standard redusă de pensionare nu există.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partial niko_a niko_a Sunt nascuta in 1955 mai 25.Lucrez de 31 ani din care 9 ani si 8 luni am gr II. In cazul in care ma pensionez la inplinirea virstei de 55 ani ,deci in 2010 ... (vezi toată discuția)
Ce nu se ia in calcul la pensionarea partial anticipata ? turtuc turtuc Buna ziua! Sotul meu este fortat sa se pensioneze partial anticipat.(astea sunt vremurile...) Are 5 ani lucrati gr.I.(ar fi o reducere de 2.5 ani) Se ia in ... (vezi toată discuția)
Varstele la care se cuvin pensia anticipata si pensia anticipata partiala pavellevap pavellevap Perioada de 5 ani prevazuta la art. 62, respectiv art. 65 ale Legii 263/2010, la care se cuvine pensionarea anticipata sau anticipata partial, se scade din ... (vezi toată discuția)