avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa iau o fata la domiciliul meu insa imi este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa iau o fata la domiciliul meu insa imi este teama ca mi-o ia familia inapoi

Buna seara! Am o prietena de 18 ani si as dori sa o iau acasa la mine definitiv,parintii o abuzeaza ,agresand-o fizic si spunandu-i cuvinte insultatoare atat la adresa ei cat si a mea . Imi este teama insa ca vor face un demers la politie si vor
veni la domiciliul meu si o vor lua inapoi . Imi puteti sugera niste sfaturi legale ?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 22:35, 20 Mai 2014
@ciradu
De data aceasta sunt de acord cu ce ati scris privitor la relatia cu parintii. Nu trebuie rupta. Insa o relatie nu poate rezista in conditii de violenta verbala si fizica. Cel violent trebuie sa inceteze sa mai fie astfel iar apoi se poate discuta.
ciradu a scris:

Chiar dacă legal nu pot face nimic, îi deplâng pe bieții părinți, dar și pe tânăra de 18 ani, chiar și pe partenera ei (dacă despre asta este vorba). Veniți-vă în fire!
Veți trăi o vreme ceea ce considerați acum ca fiind fericire, dar vă veți pierde pentru veșnicie sufletele.

Prima fraza este in regula: intr-adevar, la 18 ani, a merge sa convietuiesti cu o persoana, nu este optiunea cea mai fericita pentru o tanara. Si asta indiferent de sexul partenerului/partenerei. Sunt atatea lucruri pe care trebuie sa le faci la 18 ani. Si, nu in ultimul rand, aceasta tanara ar trebui sa afle ca, singurele fiinte care te iubesc neconditionat, sunt parintii. Chiar daca uneori te dojenesc.
Nu stiu ce varsta are initiatoarea topicului si daca este constienta ce responsabilitate isi asuma privind viitorul acestei tinere. Sau, ca si in cazul barbatilor, distractia mea conteaza.
Amenintarea din final insa, cu sufletele... give me a break! Suntem, totusi, in secolul al XXI-lea! Daca era cu vreo 300 de ani mai devreme, iar nu era o problema, ca pe vremea aceea crestinii sustineau ca femeile nu au suflet, lucru care azi nu se mai spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minora D3m3nTuL D3m3nTuL Buna...am 22 ani si sunt cu o fata de aproape 15 ani...fata este virgina si parinti ei au spus ca merg sa ma de`a la politie.ce mi se poate intampla?ei vor sa ... (vezi toată discuția)
Fetele mă agaţă, ce risc dpdv legal dacă fac sex? Virginu Virginu Am 25+ ani şi sunt cunoscut în oraşul meu pentru starea materială bună (apartament, maşină, afacere, etc), motiv pentru care diverse fete, mai mici sau ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu o minora PaulB17 PaulB17 Buna,as vrea sa stiu,daca intretin acte sexuale cu o persoana de sex diferit,si eu am 18,si ea 17,si amandoi vrem,ce pot patii prin lege? (vezi toată discuția)