avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajez o persoana sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajez o persoana sau nu?

Buna ziua

Am o microintreprindere fara nici un angajat. La sfarsit de an platesc impozit pe dividende ca toata lumea.
In acelasi timp dau in fiecare luna 500 de lei la bona. Daca as angaja-o cu carte de munca pe firma ca si persoana care face curatenie, ar fi in avantajul meu? Stiu ca la un net de 500 de lei costul total ar fi undeva la 850 lei. Dar avand in vedere ca 500 de lei oricum ii dau, se merita sa dau in plus inca 350 de lei si la sfarsit de an sa castig avand un impozit pe dividende mai mic.
Ma puteti ajuta cu un calcul/formula de calcul.
(Cum am zis ideea este ca o parte din bani oricum ii dau, si la final castig de fapt prin un impozit mai mic)
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 18 Mai 2014
Pentru a ca salariatul sa fie platit cu 500 lei , angajatorul cheltuieste 840 lei.
Detalii privind calculul :
[ link extern ]

In afara de avantajul ca veti plati un impozit mai mic, avand cheltuieli mai mari, incheierea unui c.i.m. va scuteste si de plata unei amenzi pentru munca la negru.
Este mai rentabil daca nu ii faceti contract de munca bonei.
Contributii anuale la un salariu lunar de 500 lei = 4080 lei
Daca angajati bona veti plati impozit pe dividende mai putin cu 1613 lei
Mai rentabil din care punct de vedere?

In cazul in care va plati o amenda pentru munca la negru (10000 lei), probabil ca nu mai este asa rentabil.
cel mai bine ar fi sa incheiati un contract de munca cu bona.
Cine vine sa o controleze pe bona?

Alte discuții în legătură

Plata bona de ocazie allystar685 allystar685 Buna ziua, Suntem o companie care doreste sa puna la dispozitia salariatilor o solutie pentru situatiile in care raman in \"pana\" si nu au cu cine sa isi ... (vezi toată discuția)
Contract munca part time intre 2 persoane fizice AlinaStefanuca AlinaStefanuca Buna dimineata Odata cu intoarcerea mea la birou o sa am o bona angajata part time. As vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurg pt a ... (vezi toată discuția)
Să înregistrez Întreprinderea individuală sau microîntreprindere stepanadrian stepanadrian Am o întreprindere individuală și plătesc impozite în sistem real. Nu prea înregistrez cheltuieli pe firmă. Am citit o mulțime de opinii legat de cât ... (vezi toată discuția)