avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Despre functionari
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Despre functionari

Vă rog să imi spuneti si mie o probemă. Soțul meu este militar intr-o unitate miltară și a beneficiat de bani pt. chirie Acum avem o casa la roșu (fără nici o utilitate, nelocuibilă) și nu mai beneficiază de chirie . Pentru a ne edifica dacă poate lua chirie am scris un mail pe site-ul mapn, iar când cei din unitate au primit și ei emailul vor să îl bage consiliul de onoare pentru că a trimis emailul . Intrebarea mea este dacă a făcut un lucru asa grav , și ce ar putea face să se poată apăra (dacă există vreo lege in care ii da dreptul la informare )
Cel mai recent răspuns: cristyan , utilizator 12:50, 18 Mai 2014
Depinde si de a scris in acel email.

Exista Legea nt.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, precum si OG 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor.
si aceste legi sunt valabile si pentru militari?
Sunt valabile si pentru persoanele care au calitatea de cadre militare.

De asemenea, Constituția tarii prevede la art.31 - dreptul la informatie, si anume:
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.

(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.
.....
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre chirii cristyan cristyan Bună ziua .Sunt militar și pana acum 2 luni am primit compensatia de chirie de la serviciu. Acum mi-am facut o proprietate care este de rosu (nelocuibila ... (vezi toată discuția)
Cum se optine reprezentativitatea unui sindicat sory7633 sory7633 asi dori sa siu cum pot sa optin reprezentativitatea unui sindicat daca angajatorul este MApN si nu poate sati dea o adeverinta cu numarul de salariati care ... (vezi toată discuția)
Musamalizare caz, comisia de disciplina, functionar public ContSters98173 ContSters98173 Sunt functionar public si am solicitat Primariei de comuna, unde si lucrez, in baza Legii 544/2001,in data de 25.02.2009 sa mi se elibereze copii de pe ... (vezi toată discuția)