Vă rog să imi spuneti si mie o probemă. Soțul meu este militar intr-o unitate miltară și a beneficiat de bani pt. chirie Acum avem o casa la roșu (fără nici o utilitate, nelocuibilă) și nu mai beneficiază de chirie . Pentru a ne edifica dacă poate lua chirie am scris un mail pe site-ul mapn, iar când cei din unitate au primit și ei emailul vor să îl bage consiliul de onoare pentru că a trimis emailul . Intrebarea mea este dacă a făcut un lucru asa grav , și ce ar putea face să se poată apăra (dacă există vreo lege in care ii da dreptul la informare )
Exista Legea nt.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, precum si OG 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor.
Sunt valabile si pentru persoanele care au calitatea de cadre militare.
De asemenea, Constituția tarii prevede la art.31 - dreptul la informatie, si anume:
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.
.....
Despre chirii
cristyan
Bună ziua .Sunt militar și pana acum 2 luni am primit compensatia de chirie de la serviciu. Acum mi-am facut o proprietate care este de rosu (nelocuibila ... (vezi toată discuția)