avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lnselaciune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lnselaciune

Buna ziua,
Am cumparata un apartament,printr-o agentie imobiliara,prin credit prima casa la banca.Cand s-a intocmit antecontractul la notar, mi s-a impus de agenta imobiliara sa estimez un curs euro.In situatia in care cursul din ziua tragerii banilor din banca avea sa fie mai mic, eu ca si cumparator ma obligam sa vin cu diferenta cash.
Ceea ce nu s-a precizat ( aici este greseala mea, din lipsa de experienta) este ca si vanzatorul trebuia sa isi asume raspunderea daca ar fi fost mai mic cursul,sa imi inmaneze defierenta de bani. In aceasta privinta ne-am inteles doar verbal,in fata agentilor imobiliari.
In ctr am trecut curs 4.52,la data aprobarii creditului si tragerii banilor din banca cursul era 4,46 BNR si 4,48 retragere banca CEC(prin aceasta banca am facut creditul si deschis conturile).
Diferenta intre creditul aprobat si suma retrasa de client,care trebuia sa imi fie restituita,este de 1900 ron.
vanzatorul refuza sa imi retsituie banii pe motiv ca si-a facut transfer la alta banca ( OTP ) unde cursul era 4.52. Este adevarat. Dar stiu ptr ca lucrez in banca, la o suma atat de mare, se nogeciaza si se acorda la curs mai mic, plus ca refuza sa imi arate documentul de retragere de la acea banca.
agentia imobiliara refuza sa am ajute pe motiv ca si-au incheiat treaba cu mine, vanzatorul refuza sa imi raspunda la telefon si sa imi returneze banii.
Va rog sa ma sfatuiti ce ar fi de facut.Daca il dau in judecata,am sansede castig? sau o reclamatie, undeva? Intentionez la Protectia Consumatorului,pe agentia imobiliara pentru ca nu m-a sfatuit cum trebuie la incheierea contractului.
Eu nu vad case zilnic sa stiu ce sa scriu in ctr.la notar.Agentia trebuia sa aiba grija de mine ca si client, sa nu ies in pierdere.
Plus ca am platit agentia imobiliara cu 1000 euro, degeaba.

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui apartament prin credit alex68 alex68 Va adresez rugamintea sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Doresc sa vand un apartament, iar ofertele pe care le-am primit sunt, in general, de ... (vezi toată discuția)
Tranzactie imobiliara cornel_badea cornel_badea Buna ziua, As avea si au o problema la care daca se poate sa-mi dati cateva lamuriri. - S-a facut un antecontract de vanzare cumparare pentru un ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans dat agentiei imobiliare andreicristian1982 andreicristian1982 Buna ziua! Am incheiat un antecontract cu o agentie imobiliara pentru cumpararea unui aparatment. Astfel: \"x\" reprezentand 1% comisionul agentiei si 1000 ... (vezi toată discuția)