avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere teren agricol in CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere teren agricol in CF

Vreau sa cumpar 17000 mp teren agricol de la proprieter , pe baza titlului de proprietate. Cum procedez pentru a imi putea inscrie pe numele meu aceasta suprafata , avind in vedere ca expertiza costa mai mult decit terenul?
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 09:08, 6 Mai 2009
vanzatorul are doar titlul de proprietate?
varianta 1 cred ca trebuie sa faceti un antecontract de vanzare cumparare, il inregistrati in evidentele de carte funciara, faceti (de fapt vanzatorul face)masuratorile cadastrale, inscrierea dreptului de proprietate in registrele de carte funciara, apoi perfectati contractul de vanzare-cumparare in forma autentica..
varianta 2, faceti antecontractul de vanzare-cumparare in care fixati de comun acord un termen. nu se respecta. notificati vanzatorul. nu se prezinta. promovati o actiune in realizare. hotararea o inscrieti in registrele de carte funciara. insa nici aceasta varianta nu va absolva de masuratorile cadastrale - ulterioare inscrierii
de ce va trebuie expertiza ? Parerea mea ... Fara Antecontract direct CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE iar in redactarea notarului va fii trecut ca d-voastra ca si cumparator va angajati sa -i faceti masuratorile cadastrale mai tarziu si apoi sa-l inscrieti in cartea funciara .Oricum ve-ti fii inregistrat la primarie ca si proprietar dupa ce actul de vanzare cumparare de la notar va fii gata si-l ve-ti depune la primarie in termen de 30 de zile
Buna ziua.
Citez din legea 7/1996 a cadastrului : " ART. 54 (1) Notarul public care a întocmit actul privitor la un drept tabular este obligat să ceară din oficiu înscrierea în cartea funciară la biroul teritorial în a cărei rază de activitate se află imobilul. Despre exercitarea acestei obligaţii se va face menţiune expresă în cuprinsul actului sau, după caz, al certificatului de moştenitor. ART. 48 (3) În cazul în care identificarea cadastrală a imobilului nu este posibilă, pe baza datelor existente, vor fi folosite documentaţii cadastrale întocmite şi recepţionate conform prevederilor prezentei legi. ART. 23 Dacă mai multe persoane şi-au cedat succesiv una celeilalte dreptul real asupra unui imobil, iar înscrierile nu s-au făcut, cel din urmă îndreptăţit va putea cere înscrierea dobândirilor succesive odată cu aceea a dreptului său, dovedind prin înscrisuri originale întreg şirul actelor juridice pe care se întemeiază înscrierile. ART. 26
(1) Dreptul de proprietate şi celelalte drepturi reale sunt opozabile faţă de terţi, fără înscrierea în cartea funciară, când provin din succesiune, accesiune, vânzare silită şi uzucapiune. Aceste drepturi se vor înscrie, în prealabil, dacă titularul înţelege să dispună de ele. (4) Înscrierile sunt de trei feluri:
a) intabularea, având ca obiect înscrierea definitivă a drepturilor reale;
b) înscrierea provizorie a drepturilor reale sub condiţia justificării ulterioare;
c) notarea, având ca obiect înscrierea drepturilor personale, a actelor şi faptelor juridice referitoare la starea şi capacitatea persoanelor, acţiunilor şi căilor de atac în justiţie, precum şi a măsurilor de indisponibilizare, în legătură cu imobilele din cartea funciară. ART. 29 (2) Înscrierea provizorie poate fi cerută în următoarele situaţii:
a) când dreptul real ce se cere a fi înscris este afectat de o condiţie suspensivă;
Ordin 634/2006 ART. 5 (1) Identificarea amplasamentului imobilului se realizează înaintea execuţiei lucrărilor şi constă în:
a) pentru imobilele care fac obiectul unor acte şi fapte juridice aflate la prima înscriere, proprietarul împreună cu persoana autorizată procedează la identificarea amplasamentului imobilului pe limite naturale sau convenţionale, în vederea efectuării măsurătorilor.
Eu inteleg din textul de lege ca antecontractul de vanzare cumparare si o inscriere provizorie sunt doar solutii pentru amanarea intocmirii documentatiei cadastrale si nu pentru eludarea obligatiei de a inscrie in CF la instrainarea terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etse obligatoriu sa am releve pentru a vinde un teren cu cladire? stelutanicoleta stelutanicoleta buna seara! urmeaza sa vand o proprietate, imobil teren cu casa pe el. Am carte funciara, cadastru . Mi-a zis cineva ca trebuie releve. Trebuie neaparat? o sa ... (vezi toată discuția)
Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)