avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gradul de rudenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gradul de rudenie

Ce grad de rudienie are sora bunicii mele? Gradul III de rudenie? Hmmm..am cam uitat cum e cu astea..si ma doare tare la audirea unor martori!
Multam!:coffee:
Cel mai recent răspuns: Iulia Bumbaru , utilizator 11:15, 17 Septembrie 2021
Niciunul. Nu sunt rude.

Intre sot si rudele celuilalt sot (mama sotului, tatal sotului, fratele sotului...) exista afinitate.
O sa ma exprim cu mireasa si ginere (pentru simplificare)
Din piramida de mai sus rezulta ca mirele si fratele acestuia sunt rude de gradul II.
Mireasa si fratele ginerelui sunt afini tot de gradul II (afinitatea "imprumuta" gradele de la rudenie).
Fratele miresei cu ginerele sunt afini de gradul II.
Fratele miresei cu fratele ginerelui (intre ei) sunt ...bautori la nunta si atat. Pentru ca afinitatea se stabileste intre sot si rudele celuilalt sot. Nu intre rudele unui sot si rudele celuilalt sot.
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2009
romascanu, moderator
Ok, deci sa inteleg ca nu ma ajuta cu nimic aceasta afinitate in speta mea?
Ma gandeam ca sunt incidente prev.art.189 cpc..si sa ma opun audierea acestui martor!
Mihnea draga, am si desenat ce naiba!

Am spus ca mireasa (sotia) este afin de gradul 2 cu fratele sotului ei.
Daca 189 c.pc. zice ca nu pot fi ascultati afinii pana la gradul trei, tu ce zici? O fi 2 mai mic decat 3? Deci intra afinul de gradul 2 in interdictia prevazuta de text?
Nu ma certaaaaaati!!!!
Sunt varza la..rude si afini..si..coacaze!:">

Multam fain!
Am priceput: sunt afini de gradul 2! ...sau 3?...eeeeee..glumeam!
Sarut mana, multam fain, am inteles: de gradul 2 !!!
Numai ca e complicat tare cu gradele si afinii..serios!
:coffee:
Bună seara am nevoie de un răspuns dacă bunica prietenului meu și bunica mea sunt verișoare tatăl meu și tatăl lui ce grad de rudenie sunt sau ce vin ei?

Alte discuții în legătură

Este corecta eliminarea martorului pe motiv de afinitate ? stroe maqrcel stroe maqrcel Am un proces de contestare a unui act de intretinere si martorul principal a fost respins pe motiv de rudenie prin afinitate.Gradul ar fi: eu(nepotul ... (vezi toată discuția)
Gradul 4 de rudenie catalinbanita catalinbanita Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine... si sa imi raspundeti punctual. 1. Sotiile a doi frati se incadreaza in ``rude pana la gradul 4``? 2. Daca ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . rudele cele ... ALEXANDRU BUJOR ALEXANDRU BUJOR Verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . Rudele cele mai apropiate in viata sintem 5 verisori primari veniti din tati care sint frati cu tatal ... (vezi toată discuția)