Ce grad de rudienie are sora bunicii mele? Gradul III de rudenie? Hmmm..am cam uitat cum e cu astea..si ma doare tare la audirea unor martori!
Multam!:coffee:
Intre sot si rudele celuilalt sot (mama sotului, tatal sotului, fratele sotului...) exista afinitate.
O sa ma exprim cu mireasa si ginere (pentru simplificare)
Din piramida de mai sus rezulta ca mirele si fratele acestuia sunt rude de gradul II.
Mireasa si fratele ginerelui sunt afini tot de gradul II (afinitatea "imprumuta" gradele de la rudenie).
Fratele miresei cu ginerele sunt afini de gradul II.
Fratele miresei cu fratele ginerelui (intre ei) sunt ...bautori la nunta si atat. Pentru ca afinitatea se stabileste intre sot si rudele celuilalt sot. Nu intre rudele unui sot si rudele celuilalt sot.
Ok, deci sa inteleg ca nu ma ajuta cu nimic aceasta afinitate in speta mea?
Ma gandeam ca sunt incidente prev.art.189 cpc..si sa ma opun audierea acestui martor!
Am spus ca mireasa (sotia) este afin de gradul 2 cu fratele sotului ei.
Daca 189 c.pc. zice ca nu pot fi ascultati afinii pana la gradul trei, tu ce zici? O fi 2 mai mic decat 3? Deci intra afinul de gradul 2 in interdictia prevazuta de text?
Nu ma certaaaaaati!!!!
Sunt varza la..rude si afini..si..coacaze!:">
Multam fain!
Am priceput: sunt afini de gradul 2! ...sau 3?...eeeeee..glumeam!
Sarut mana, multam fain, am inteles: de gradul 2 !!!
Numai ca e complicat tare cu gradele si afinii..serios!
:coffee:
Bună seara am nevoie de un răspuns dacă bunica prietenului meu și bunica mea sunt verișoare tatăl meu și tatăl lui ce grad de rudenie sunt sau ce vin ei?