avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare premiu concurs
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare premiu concurs

Buna ziua,
Un tanar absolvent cetean roman ,care a obtinut un premiu la un concurs cinematografic in Bosnia Hertegovina, care nu lucreaza in Romania , va plati impozit dupa acest premiu primit bani ?Mentionez ca intre Romania si Bosnia Hertegovina nu exista protocol semnat ptr evitarea dublei impuneri (Conform ANAF)
Va multumesc
N Grosan
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:42, 18 Mai 2014
In Codul fiscal referitor la impozitul pe veniturile obtinute de persoanele fizice avem:

ART. 40 Sfera de cuprindere a impozitului

(1) Impozitul prevăzut în prezentul titlu, denumit în continuare impozit pe venit, se aplică următoarelor venituri:

a) în cazul persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, veniturilor obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României;

Consider ca datorati impozit in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit dividende din strainatate Username040518 Username040518 Salut! Detin cateva actiuni la o firma din Franta, iar anul acesta am primit si dividende. S-a retinut la sursa impozitul aferent, insa nu stiu daca sunt ... (vezi toată discuția)
Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)
Traiesc in romania, dar am venituri din uk: trebuie sa declar veniturile in romania? sebastianmarara sebastianmarara Sunt director al unei companii din UK la care sunt actionar. Intre timp am revenit in Romania, dar ma platesc din firma din UK. Trebuie sa declar sumele? ... (vezi toată discuția)