avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate dona o masina?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate dona o masina?

Buna seara,am urmatoarea problema.Baiatul meu a cumparat o masina pe care ulterior i-a dat-o fiicei mele cu procura,pt ca fata este in Italia si masina este la ea.
Cum ar putea s-o treaca pe numele ei,insa fara ca ea sa vina in tara? Actele masinii sunt tot la ea,dar le-ar putea trimite.
Noi ne-am gandit la o donatie,dar nu stim daca se poate.Va rog sa-mi spuneti ce alte posibilitati am avea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: rodica_rdc , utilizator 07:42, 19 Mai 2014
Legal se poate dona orice bun proprietate personala
Dar mai este nevoie de prezenta fetei? am specificat ca ea nu poate veni in tara deocamdata.
Stimat forumist,

Donația se face și cu acceptul donatarului.

Cu stimă.
Incheiati un contract de vanzare sub semnatura privata, contractul se descarca de pe internet, il intocmiti in 3 exemplare. Il descarca fata, il semneaza si il trimite impreuna cu actele prin posta/ curier/ .
Fratele se va ocupa de acte aici , radiere tot si ii trimite actele inapoi.
Va multumesc pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inrebare ! lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca se poate si cum trebuie procedat[ce acte sunt necesare],pentu a trece pe numele unei rude de gradul 1[mama],un ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu procura deeagav99 deeagav99 Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. Este posibil ca mama mea care este in Italia sa faca o procura prin care cedeaza la partea ei de mostenire(sunt 2 frati ... (vezi toată discuția)
Donatie, mostenire sau contract vanzare cumparare? MGhe MGhe Buna ziua.Parinti mei sunt plecati din tara;au un apartament pe care ar vrea sa il treaca pe numele meu si al surori mele.Cum ar fi mai bine sa il treaca pe ... (vezi toată discuția)