avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Firma in curte comuna fara acordul celorlalti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Firma in curte comuna fara acordul celorlalti proprietari

locuiesc de peste 40 de ani intr-un imobil cu 4 apartamente si curte comuna. unul dintre apartamente a fost recent achizitionat de o persoana care se pare ca intentioneaza sa-si deschida un sediu de firma intr-o anexa si un coafor in apartamentul respectiv. pur si simplu ne-am trezit cu el in imobil, nici macar nu s-a prezentat, a adus echipa de muncitori si s-a apucat de renovat/modificat constructia care ii apartine fara a da socoteala. accesul spre aceste spatii presupune folosirea intrararii comune in imobil si trecerea prin curte, fapt care evident ma deranjeaza. motive ar fi multe, inchipuiti-va ca in fiecare zi veti da nas in nas cu diverse persoane necunoscute in timp ce cititi ziarul pe terasa, copilul nu mai poate sa se joace singur in curte deoarece nu mai este in siguranta, etc. in plus odata transformat in spatiu comercial, ramane spatiu comercial si poate fi instrainat ca atare altuia care cu timpul ii poate da alte destinatii (bar, restaurant, pizzerie, etc) ceea ce imi va face viata un cosmar.
ce se poate face pentru a impiedica acest lucru si a mentine statulul de spatii de locuit pentru imobil?
pe unele forumuri am citit ca fara acordul meu nu poate face nimic. din discutiile cu alte persoane a reiesit ca majoritatea celorlalti 3 locatari decide.
individul ne ignora si construieste in continuare ca si cum ar fi singurul proprietar in curte. stie el ceva ce eu nu stiu sau vrea doar sa intimideze?
ce se poate face?
mentionez ca intr-unul din celelalte apartamente functioneaza deja de mai mult timp o firma de contabilitate (care nu deranjeaza neaparat, deoarece presupune 2 angajati si nu este spatiu comercial). aprobarea pentru acel spatiu nu a fost data de mine ci de parintii mei, care intre timp au decedat, in prezent sunt eu proprietar in urma succesiunii.

multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
gabiud, utilizator
Cel mai recent răspuns: este , utilizator 20:04, 19 Mai 2014
daca construieste ceva in curte, sigur nu are voie, pe o proprietate comuna, in care nimeni dintre dvs proprietarii nu stiti care anume bucata din curte o aveti. aveti cote, nu bucata de teren de sine statatoare, drept pt care puteti incepe anumite diligente in privinta demolarii/stoparii lucrarilor.

cu privire la ce anume isi faca omul in casa, amenjarile nu va privesc fiind pe proprietatea lui.
cu privire la coafor, fiind societate comerciala trebuie acorsul proprietarilor de sus, de jos, a celui din dreapta si a celui din stanga, raportat la apartamentul cu firma.
in curte se invecineaza cu 3 apartamente si in exterior cu inca un imobil.
are nevoie de acordul tuturor vecinilor, sau doar de o majoritate pentru a deschide firma?
multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
gabiud, utilizator
Dupa cate stiu eu, (asa s-a procedat si la mine) e nevoie de acordul celor cu perete comun.
Cat despre majoritate: intr-o curte comuna nu exista majoritate pt a face un lucru,exista unanimitate si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La închirierea unui spațiu comercial, poate asociatia de proprietari ... Profanul Profanul La închirierea unui spațiu comercial, poate Asociatia de Proprietari sa pretindă plata unei sume de bani. ( in cazul meu: 150 €/luna)? (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei unui spatiu camercial Doldrums Doldrums Buna ziua. La parterul blocului in care locuiesc s-a deschis recent un restaurant in incinta unui spatiu comercial(a fost spatiu comercial de la ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)