avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Regim depozit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Regim depozit

Buna ziua, daca am un depozit de marfa, marfa pe care o achizitionez cu discount pe factura si mai primesc factura separat de discount, o pot inregistra? de exemplu discountul primit doresc sa ramana la mine nu sa il acor mai departe in produs?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:08, 19 Mai 2014
Ordinul nr. 3055 din 29 octombrie 2009 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene:
.....
51-(4) Reducerile comerciale primite ulterior facturării, respectiv acordate ulterior
facturării, indiferent de perioada la care se referă, se evidentiază distinct în contabilitate
(contul 609 "Reduceri comerciale primite", respectiv contul 709 "Reduceri comerciale
acordate"), pe seama conturilor de terti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reduceri comerciale valyneagu29 valyneagu29 Cum se contabilizeaza o factura de reducere comerciala (vezi toată discuția)
Tva la incasare; factura in rosu mine58 mine58 Am o factura in rosu de discount emisa pentru o facture de marfa ridicata in aceeasi zi , neachitata.am tva la incasare . Cum inregistez aceasta factura de ... (vezi toată discuția)
Discounturi nenesa nenesa Buna seara.Nu stiu ce sa mai cred cu atatea pareri.Spun simplu problema:pe o factura de marfa se acorda discount(bonus) (ex.180x0.010= -1.80+(-tva 0.34). Cum ... (vezi toată discuția)