Buna ziua,
Sunt PFA si imi tin contabilitatea singur. Am un PFA infiintat recent. In urma unei discutii cu un angajat la finante am inteles ca eu ca si PFA voi plati impozit pe profit 16% si 5.5% de doua ori. Adica primul se plateste conform declaratiei 220 sau 200 adica diferenta intre incasari si plati deductibile (21.5%). Si a doua oara ca persoana fizica pentru valoarea care ramane dupa plata. (Exact ca in genul SRL plata dividende cand scoti banii din firma). Sper ca m-am facut inteles. Am cautat peste tot acest aspect si nu am gasit nicaieri un raspuns exact si pe intelesul meu.
Nu. In timpul anului faceti plati anticipate in contul impozitului pe venit si contributiei la sanatate calculate la venitul estimat din D220 iar anul urmator, cand depuneti D200 se fac regularizarile fata de venitul real inregistrat din activitate. Cat priveste la banii care raman dupa plata tuturor darilor, acesta ramane in totalitate al dumneavoastra fara a mai fi impozitat in plus.
Declaratie 220
alex_element
Buna seara,
Conform prevederilor Codului Fiscal, care au modificat statutul intermediarilor in asigurari, in Ianuarie 2016 am fost nevoit sa infiintez un PFI ... (vezi toată discuția)