avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua.
Ma confrunt cu o problema legata de mostenirea de la parinti.
Am fost noua frati la parinti dintre care am mai ramas 3 in viata.Unul dintre frati a solicitat sa facem un act notarial in anul 1995 pentru a se putea ocupa de pamant. Impreuna cu sora mea am fost la notar si am dat declaratie, insa nu mai stiu exact cum am declarat ( imputernicesc pe fratele ori renunt la drepturile noastre asupra pamantului). Mentionez ca succesiunea nu s-a facut dupa moartea parintilor.
In anul 2000 fratele a facut titlu de proprietate doar pe numele lui. In 2012 acesta a decedat.
Sotia si copii acestuia sustin ca noi ceilalti frati nu mai avem dreptul la nicio mostenire deoarece titlul de proprietate este doar pe numele acestuia si ca ele sunt mostenitoare de drept. La telefon nu le putem contacta iar documentul intocmit la notariat nu vor sa mi-l arate. Mentionez ca impozitul cuvenit pentru acest pamant nu a fost platit.
Vin si va intreb: Mai avem dreptul la mostenire, si care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez?
Pot sa le chem in instanta pentru anularea titlului de proprietate intru-cat acesta a fost facut in mod abuziv pe numele fratelui fara sa se dezbata aceasta mostenire si cu ceilalti frati ramasi in viata?
Poate sa vanda pamantul avand titlul de proprietate?
Va multumesc pentru orice fel de raspuns.
Cel mai recent răspuns: vali-03 , utilizator 14:05, 20 Mai 2014
se poate vinde pamatul, in baza acelui titlu.
problema dvs este foarte ampla si ideal ar fi sa contactati un avocat si sa cereti o consultatie reala nu virtuala.
puteti merge la notarul unde spuneti ca ati dat procura/renuntarea la drepturi asupra terenului.
iar sunt 2 chestiuni foarte diferite, ca daca deja ati renuntat la dreptul asupra pamantului, se schimba radical situatia si nu mai aveti ce face.
daca doar ati dat procura, poate ca in baza ei fratele a ridicat titlul si asa se justifica faptul ca este mentionat numai numele lui. chiar si asa pe titlu trebuia trecuti toti cei care aveau dreptul si toti cei care au facut cerere pt retrocedarea lui, in conditiile legii.
consultati un avocat, prezentati-i toate documentele pe care le detineti.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
O situatie,titluri de propietate...va rog ajutati-ma nicolae01 nicolae01 Buna ziua , In anul 1991 ,tatal meu a facut cerere de retrocedare a unor terenuri ( TOPURI ) conf. L 18/91,care erau pe numele bunicului ,decedat la acea data ... (vezi toată discuția)
Teren colectivizare ContSters78406 ContSters78406 Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat. Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin ... (vezi toată discuția)