avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura pro forma platita in avans
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura pro forma platita in avans

Buna ziua.
Solicit indrumare in urmatoarea speta: am emis o factura pro forma pentru inchirierea unui utilaj. Beneficiarul a achitat in avans suma din factura pro forma, dar dupa efecuarea platii a revenit si a renuntat la inchiriere. Va rog sa-mi recomandati cum anume pot proceda, in asa fel incat sa pot returna banii primiti ca avans pentru un serviciu neefectuat si ce documente trebuie sa intocmesc in acest sens. In speranta primirii unui raspuns cat mai urgent, multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 11:36, 20 Mai 2014
Buna ziua!
Returnati banii beneficiarului si faceti o nota explicativa, sau facti o factura pentru avansul primit si o factura storno pentru banii dati inapoi.
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
Elis Ismail, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema reziliere contract CatalinCorozanu CatalinCorozanu Bună seara, am o mică nelămurire.. Am făcut contract pt web design cu un client, tot persoană juridică. Eu fiind prestator și el beneficiar. În ... (vezi toată discuția)
Renuntare comanda marfa ameliee ameliee Buna ziua, Am urmatoarea situatie: - in timpul unui targ de produse desfasurat la Romexpo am platit unei firme un avans pentru niste aparate; ulterior, ... (vezi toată discuția)
Urgent- retur marfa louisa louisa Va solicit ajutorul intr-o problema delicata. Intr-un proces privind un debit existent debitorul afirma in instanta ca marfa ce i-a fost livrata a fost ... (vezi toată discuția)