avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt minor din hipermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt minor din hipermarket

Buna ziua,
Acum o saptamana, spre rusinea mea, recunosc ca am sustras dintr-un hipermarket din capitala un produs in valoare de 30 lei.La iesire m-au oprit agentii de la securitate si m-au rugat sa ii urmez la receptie.A venit seful de paza,a pus ceva presiune verbala pe mine, desi mi-am recunoscut fapta, dar nu puteam zice nimic pentru ca eram vinovat.
Dupa mai multe discuti m-a intrebat cati bani am in portofel ( aveam peste 400 lei ), si m-a pus sa platesc respectivul produs de 10 ori, dupa care am scris cu mana mea un proces verbal in care am recunoscut ca am furat bunul respectiv, ca imi pare rau si ca nu se va mai intampla niciodata.Tot in procesul verbal am scris si suma care urma sa o platesc la casa pentru bunul respectiv ( suma totala 299 lei, adica produsul respectiv platit de 10 ori ).
In acest fel am rezolvat aceasta probleme,doar cu administratia de paza de la hipermarket, fara ca sa cheme politia.

Intrebarile mele sunt :
Este vreo posibilitate ca acel proces verbal pe care l-am scris acolo sa fie inaintat politiei ? si sa am probleme ulterioare ?

In caz ca aceast proces verbal se inainteaza politiei aceasta fapta mi se poate adauga la cazier ? sau in cel mai rau caz pot face puscarie cu suspendare ?

Mentionez ca sunt la prima abatare si am un cazier curat, cel putin pana acum.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:53, 20 Mai 2014
Daca valoarea bunului sustras fost achitat-respectiv nu exista prejudiciu ,atat firma de paza cat si unitatea comerciala nu se complica cu alte formalitati
Se pune firesc intrebarea referitor la corectitudinea seviciului de paza in conditiile in care valoarea reala a produsului sustras este de 30 lei ,iar unitatea comerciala a eliberat bon cu valoare majorata de zece ori....
Nu cred sa mai depuna plangere impotriva dvs.
Dupa discutia avuta cu membrii administratiei de paza, si complectarea acelui proces verbal, am fost dus la casa de catre un angajat de paza, iar respectivul a zis direct unei casiere, scaneaza acest produs de 10 ori, iar eu am platit suma afisata pe bon, dupa care am plecat.
pe Becali l-au arestat pentru ca si-a facut dreptate singur!
cat despre ceea ce va macina - nu vor depune nicio plangere si in cazul ca ar face asa ceva nu mai declarati ceva care va poate dauna!
meditati la cele intamplate astfel incat sa credeti cu convingere ca insusirea unui bun in astfel de moduri nu este moral indiferent la ce legi ne-am raporta.
Este cea mai mare greseala din viata mea ce am facut, este imoral, si mie rusine si acum numai cand ma gandesc.In cazul meu doar primirea unei citatii acasa ar insemna un dezastru .... nu vreau sa intru in detalii.Din acest motiv am cerut sfaturile dvs. sa stiu la ce sa ma astept si cum sa previn acest lucru, si vreau sa va multumesc tuturor celor care au raspuns sau vor raspunde.

Alte discuții în legătură

Furt din hipermarket rusine rusine in seara aceasta am fost la [hipermarket], am savarsit o fapta rusinoasa. am sustras doua articole. la iesire din [hipermarket], am fost retinuta de un agent ... (vezi toată discuția)
Furt calificat din hipermarket antonik93 antonik93 ieri prietena mea a fost surprinsa sustagand bunuri in valoare de 30 de lei.a fost prinsa de organele de paza,dusa in acea camera ,unde s-a completat o fisa si ... (vezi toată discuția)
Intrebare adryan8183 adryan8183 buna, am si eu o intrebare. acum cateva zile prietenul meu cel mai bun a fost prins intr un supermarchet sustragand un obiect in valoare de 150 ron. a fost ... (vezi toată discuția)