avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Corectare eroare an anterior
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Corectare eroare an anterior

O societate comerciala are mai multe magazine. In mai 2014 descopera ca in lunile iulie-decembrie 2011, la unul din magazine descarcarea de gestiune s-a realizat gresit(coeficientul K a fost calculat gresit), denaturand, astfel, profitul societatii in perioada mentionata. Mentionez ca bilanturile pentru anii 2011, 2012 si 2013 au fost depuse. Cum se poate corecta aceasta situatie?. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 18:12, 20 Mai 2014
Conform pct.63 alin.(5)din ANEXA la OMFP nr.3055/2009,corectarea erorilor semnificative aferente exercitiilor financiare precedente se efectueaza pe seama rezultatului reportat. In cazul mentionat,avand in vedere modul de calcul al coeficientului k,presupun ca in prima parte a anullui 2012 s-a facut reglarea. De fapt in ce fel a fost denaturat profitul ? Contul 607 a influentat pozitiv sau negativ profitul ?
Eroarea a fost constatata in luna mai 2014, deci anul acesta. Din ce am inteles eu, in contul 607 ar fi trebuit inregistrata o suma mai mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare eroare contabila szellm szellm Buna ziua, as dori sfatul dvs ptr a solutiona o eraore contabila descoperita acum, azi, care provine din anul 2013 , si care se continua si in acest ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.a vandut in luna dec.2012 un mijloc fix-auto-la o persoana juridica-cu factura. In ianuarie 2013 soc.cumparatoare se razgandeste si returneaza ... (vezi toată discuția)
Eroare contabila- omitere factura anul precedent vioop vioop Am o factura de mobilier cu data de 30 noiembrie 2011 care nu a fost inregistrata. Am constatat omiterea ei in luna ianuarie. Cum o inregistrez avand in vedere ... (vezi toată discuția)