avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces Civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces Civil

Buna seara,

As fi recunoscator daca ati putea sa ma ajutati cu niste informatii privind urmatoarele. Un agent imobiliar i-a furat prietenei mele 500 Euro ( a luat portofelul din buzunar fara sa o atinga pe ea ) ea a depus plangere si a fost aprobata dar nu a fost inaintata tribunalului pentru ca a fost sfatuita de politistul care se ocupa de caz sa astepte pentru a-si recupera banii. De 2 luni agentul imobiliar ( care a fost la politie si a recunoscut ca a furat ) nu i-a dat nici un ban si o tot amana. Intrebarea mea este daca prietena mea roaga politistul sa trimita plangerea la tribunal ... acesta va fi obligat de tribunal sa plateasca suma furata...si daca nu se poate actiona in judecata civila infractorul cerand chiar si despagubiri pentru daune morale...mentionez ca prietena mea a fost nevoita sa se mute din locul unde a stat pentru ca nu a mai avut bani sa plateasca chiria si a pe langa asta a ramas cu o datorie de 500 Euro pe care s-a chinuit mult timp sa o recupereze.

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Cu stima,
Bucsan Catalin

P.S. Daca se poate sa-mi faceti trimitere la o lege legata de procesul civil in acest caz sau de cel penal legat de furt ar fi exceptional.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:10, 7 Mai 2009
Conform legii prietena dvs nu ar trebui sa roage politistul.
Pt dvs ar fi de preferat sa primiti banii mai inainte de a se termina procesul penal.
Degeaba va fi condamnat la inchisoare daca nu veti vedea banii.Poate sa primesca o pedeapsa cu inchisoare dar daca va fi in penitenciar nu va putea da banii...pt ca nu poate castiga bani in penitenciar.
Nu cred ca acest agent imobiliar a fost atat de idiot incat sa recunoasca ca a sustras acea suma de la prietena dvs.

Cel mai probabil a recunoscut aceasta suma ca fiind un imprumut, ori ca a fost primita de la prietena dvs in calitate de mandatar, de exemplu sa plateasca chiria. (ceea ce este o poveste destul de credibila avand in vedere situatia celor doi)

Daca a recunoscut ca a primit aceasta suma in calitate de agent imobiliar puteti chema in judecata agentia imobiliara. Ori, mai simplu, puteti incerca sa obtineti acesti bani direct de la agentie fara sa-i mai chemati in judecata, iar acesta va recupera suma cu siguranta de la respectivul fie din salariu fie prin alte mijloace.

Asadar vedeti ce a declarat la politie pentru ca acolo e cheia succesului.

Daca a declarat ca a imprumutat aceasta suma independent de atributiile de serviciu, chemati-l in judecata si veti obtine intr-un final pe langa acesti 500E si daune interese.
1. Banii au fost furat cu tot cu portofel ( acte,card acces de la munca etc. ) 2. Omul a s-a intalnit cu ea ulterior ( ea fiind insotita de un amic ) si a inapoiat portofelul fara bani si un secure ID 3. A declarat la politie ( pentru ca politistul a zis ca fata nu vrea sa inainteze procesul daca isi recupereaza banii ) ca intr-un moment de slabiciune a furat portofelul ptr ca avea situatie precara 4. Nu mai munceste la acea agentie 5. Prietena a mai vorbit cu el si a spus ca trebuie sa vanda un apartament primit ca mostenire si ca atunci va obtine banii ( asta am mentionat pentru ca in cazul in care intra la puscarie poate fi obligat sa plateasca din banii pe care ii va obtine ulterior pe apartament...cred ) imi cer scuze daca nu am dat destule date despre situatie.
Multumesc pentru eventuale raspunsuri.

Cu stima,
Bucsan Catalin
prea multa vorbarie strica...pierdeti timpul degeaba.
vorbiti cu politistul si spuneti-i ca daca nu trimite la procuror mai repede dosarul, veti face reclamatie la IGP.
Nu inteleg de unde preconceptia ca daca intra omul in inchisoare (de necrezut pentru infractiunea asta, oricum) nu se poate recupera o sumna atat de mica...
Poate are o masina, o casa... un cont in banca...
Ca doar nu toti avem ca singur bun salariu si basta!

Eu as intreba politistiii daca domnul are antecedente penale (se negociaza diferit) si as impinge mai repede dosarul...
La o vizita zilnic, intr-o saptamana pleaca dosarul mai departe, sa vedeti.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penitenciar sau suspendare cristianovici cristianovici buna ziua. va rog spuneti mi ce sanse am sa ajung la penitenciar. am incercat sa furam 3 televizoare in valoare de31 de milioane. el era angajat eu "client" si ... (vezi toată discuția)
Furt calificat johnion johnion Buna seara tuturor. Am sa va impartasesc o problema si anume: am un fost prieten care toata viata i-a placut \\\\\\\\\\\\\\" sa se joace de-a furtul calificat ... (vezi toată discuția)
Împăcarea partilor zipferw0w zipferw0w Buna ziua ! Am si eu o problema. Am facut o prostie. Eu am o suspendare de 4 ani pentru grup infractional si trafic de droguri. Am cunoscut la penitenciar pe ... (vezi toată discuția)