avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj divort

Buna Ziua,

As dori sa ma ajutati cu cateva informatii despre partajul bunurilor in urma unui divor amiabil. Am divortat amiabil si urmeaza sa facem partajul. Ca bunuri care trebuiesc impartite sunt 1 apartament cu 3 camere, 1 masina si bunurile din casa. Avem un copil minor in varsta de 16 ani si un copil major in varsta de 21 de ani.
Fosta mea sotie deja a inceput cu "mizerii" daca le pot spune asa, in sesnul ca a luat din casa si a dus la maica-sa o parte din bjiuterii si ce este mai grav este ca am aflat cu aceasta ocazie ca are o suma de bani consistenta stransa in timpul casatoriei(peste 10000 euro), bani stransi in timp ce tot ce insemna cheltuieli de intretinere a casei, masina si altele erau platite de mine. Intrebarea mea este cum o pot obliga sa introduca suma de bani pe care a strans-o pe ascuns in ceea ce se imparte in urma partajului. Mentionez ca banii nu sunt in vreun cont, sunt bani cash si sunt in casa fostei mele soacre.
Daca ea solicita partajul in instanta pot fi obligat sa imi vand partea mea de apartament?
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
liviuclv, utilizator
Nu cred ca puteti proba existenta sumei de bani de care vorbiti.
Doar daca nu vreti apartamentul si nu il vrea nici ea, veti fi obligat sa vindeti.
Daca nu puteti sa ii platiti sulta pt partea ei de ap, nu e indicat sa il cereti in lotul dvs.
Puteti cere sa ii fie atribuita masina si bunurile ce pot fi luate din casa si sa ii platiti sulta la ap mai mica.
Cum v-ati gandit sa impartiti ?

Nu cred ca veti putea proba ca suma de bani apartine sotiei si ca ei reprezinta bunuri comune, mai ales daca ei sunt cash si aflati la soacra. Alta era situatia daa banii se aflau intr-un cont bancar si se putea vedea detinatorul si data depuneri sumelor.

Bijuteriile sunt bunuri proprii, deci avea dreptul sa si le ia.

Incercati un partaj voluntar si doar ca ultima solutie instanta pt ca veti avea de achitat costuri destul de mari.
Ea mizeaza pe faptul ca eu o voi despagubi in sesnul ca ii voi da 30000 de euro care inseamna partea ei de apartament si masina si impartim bunurile comune. In conditiile in care nu ia in cosniderare la partaj si suma aceea de bani pot ramane in partea mea de apartament?
Bijuteriile sunt considerate bunuri prorii?
Depinde.. daca sunt dar sau au impreuna o valoare semnificativa raportat la celelalte bunuri.
Daca bijuteriile reprezinta o investitie sau avea si femeia o bratara si cercei..

Alte discuții în legătură

Partajul si copilul jericho jericho Asi dorii o lamurire in ceea ce priveste partajarea bunurilor in cazul in care din casatorie a rezultat un copil. Ce ma intereseaza: ce influenta are asupra ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara MisteriosulDCO MisteriosulDCO Buna ziua! Povestea mea incepe cu fosta nevasta, cu care am fost casatorit 7 ani, in urma casatoriei a rezultat o fetita. in urma cu 2 ani jumatate am ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj ContSters264846 ContSters264846 Buna ziua! Am nevoie de cateva sfaturi, va rog. In cele ce urmeaza, voi prezenta situatia mea. De curand, am primit acasa actiunea de divort intentata de ... (vezi toată discuția)