As dori sa ma ajutati cu cateva informatii despre partajul bunurilor in urma unui divor amiabil. Am divortat amiabil si urmeaza sa facem partajul. Ca bunuri care trebuiesc impartite sunt 1 apartament cu 3 camere, 1 masina si bunurile din casa. Avem un copil minor in varsta de 16 ani si un copil major in varsta de 21 de ani.
Fosta mea sotie deja a inceput cu "mizerii" daca le pot spune asa, in sesnul ca a luat din casa si a dus la maica-sa o parte din bjiuterii si ce este mai grav este ca am aflat cu aceasta ocazie ca are o suma de bani consistenta stransa in timpul casatoriei(peste 10000 euro), bani stransi in timp ce tot ce insemna cheltuieli de intretinere a casei, masina si altele erau platite de mine. Intrebarea mea este cum o pot obliga sa introduca suma de bani pe care a strans-o pe ascuns in ceea ce se imparte in urma partajului. Mentionez ca banii nu sunt in vreun cont, sunt bani cash si sunt in casa fostei mele soacre.
Daca ea solicita partajul in instanta pot fi obligat sa imi vand partea mea de apartament?
Este greu sa probez modul in care a strans suma respectiva. Eu am ca dovada recunoasterea existentei ei. Pot dovedi ca tot ce inseamna cheltuieli legate de intretinerea casei, a masini, impozite, asigurari etc. au fost platite de mine.
Mai am o intrebare: daca dupa ce se efectueaza partajul, cu rea vointa a fost omis sa fie introdus un bun(suma de bani), se poate redeschide partajul ca sa zic asa?
depinde. dar va poate executa silit pana va lamuriti, iar contestatiile la executare dureaza mulat. cel mai bine ar fi sa promovati o actiune prin care sa se stabileasca plata in natura si nu mai aveti probleme...
Partajul si copilul
jericho
Asi dorii o lamurire in ceea ce priveste partajarea bunurilor in cazul in care din casatorie a rezultat un copil.
Ce ma intereseaza: ce influenta are asupra ... (vezi toată discuția)
Partaj cu probleme
eneaelena
buna ziua! problema mea este urmatoarea: acum 6 ani cand m-am maritat cu inca sotul meu, el nu facuse partajul cu fosta lui nevasta desi erau divortati de 8 ... (vezi toată discuția)