avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces pentru lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces pentru lovire

Salut,

Acum 2 ani imi serbam ziua de nastere intrun local public cu cativa prieteni de ai mei.In acel local eram eu si grupul meu de prieteni, si un alt grup necunoscut. Mai spre dimineata celalalt grup (6 persoane) au iscat un incident care s-a lasat cu 3 persoane din grupul meu "avariate" printre care si eu. In timpul incidentului mi-a disparut un telefon de ~400Euro si suma de 4000 Euro. S-a sunat la 112, s-au luat declaratii de la 3 din cei 6 faptasi, barmanului, cat si noua.2 din cele 3 parti vatamate au obtinut certificate medico-legale de 8 respectiv 14 zile
Dupa lungi tergiversari s-a trimis (dupa 2 ani si zeci de insistente pe la parchet si CSM) dosarul in instanta avand ca Obiect dosarlovirea sau alte violenţe (art. 180 C.p.).

Intrebarile mele sunt :
1. De ce nu s-au incadrat la fapta de talharie? Se poate schimba incadrarea in cursul procesului sau se trimite inapoi la Cercetari Penale Politie pentru reformulare?
2.Daca nu se poate schimba incadrarea, cum imi pot recupera `4500 Euro? Doar sustinandu-mi furtul acelor bunuri? Unde este fapta de furt in dosar?
3.Se pot solicita circumstante agravante pentru inculpati (art 75. pct a, e)
4.Din experientele dvs ce sume se vehiculeaza pentru impacare avand in vederecircumstantele mai sus mentionate?

va multumesc,
Cel mai recent răspuns: pschintee , utilizator 14:05, 16 Mai 2009
din ce am gasit eu 321 si 322 nu fac referire la speta descrisa, cu la eva legat de mita si jignire...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica Larissa02 Larissa02 Buna seara. Se intrebarea mea este atunci cand o persoana te ameninta in repetate randuri verbal iar la un moment dat cand se intalnesc te strange de gat cu ... (vezi toată discuția)
Furt calificat sau talharie? Mihaita Catalin Mihaita Catalin Un grup de persoane intra in curtea (imprejmuita) unui cetatean. Cetateanul, de frica si considerandu-se amenintat, fuge in afara proprietatii sale. Grupul de ... (vezi toată discuția)
Concurs sau infractiune unica? law_and_order law_and_order Buna seara! am si eu o intrebare: daca o persoana savarseste o fapta care intruneste atat o circumstanta de la omor calificat cat si una de la omor deosebit de ... (vezi toată discuția)