avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat sau talharie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat sau talharie?

Un grup de persoane intra in curtea (imprejmuita) unui cetatean. Cetateanul, de frica si considerandu-se amenintat, fuge in afara proprietatii sale. Grupul de persoane ii iau din magazie bicicleta, proprietatea cetateanului. S-a comis infractiunea de furt calificat sau talharie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:08, 30 Noiembrie 2009
Nu este talharie, daca nu s-au exercitat acte violenta , fizice ori psihice. Simplul fapt ca s-a simtit amenintat , si de aceea a parasit curtea, pe langa faptul ca era firesc sa sa se simta asa ( era un grup) , nu poate califica fapta ca fiind talharie.
@Legally-- simplul fapt ca intra in curte peste tine cativa indivizi nu inseamna o presiune psihica?
Parerea mea este ca incadrarea faptei este talharie! Faptul ca cetateanul a fugit de frica nu face decat sa evidentieze si sa intareasca presiunea psihica la care a fost supus vazand indivizii intrand peste el in curte!
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
100% talharie, nu pot fi retinute faptele de furt, avand in vedere ca infractiunea s-a consumat prin intrebuintare de violente sau amenintari 211, C. pen., partea speciala.
@Mihai Grigore , este adevarat ca este oarecum implicita amenintarea. Insa eu m-am raportat decat la ceea ce este prevazut in art. 211 ,,furtul savarsit prin intrebuintarea de violente sau amenintari" . Logica imi spune ca aceste acte de amenintare , era necesar sa fie intrebuintate , pentru ca fapta sa capete aceasta calificare.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator
E savarsita infractiunea de furt calificat , prezentand varianta agravata, de catre doua sau mai multe persoane impreuna si prin efractie sau/si escaladare.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Ajutati ma sa-mi raspund la o intrebare pauldorin87 pauldorin87 actiune in tren,noaptea,2 persoane. una fura poseta,a 2 pers undeva pe hol,departe de usa compartimentului. prima pers intra in compartiment,victima vorbea ... (vezi toată discuția)
Speta - talharie ? ContSters119945 ContSters119945 In seara zilei de 21.03.2010, in jurul orei 19:00, victima X se indrepta spre casa de la servici, aceasta fiind insotita de o colega de servici. La ... (vezi toată discuția)