avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura succesiune

Buna ziua,

Bunicul meu a murit acum 6 luni, si ar trebui sa se deschida succesinea. Dar, in urma cu aproape 18 ani, cand a cumparat casa pentru care urmeaza sa facem succesiunea, traia in concubinaj cu o doamna, iar la momentul respectiva a hotarat ca dupa moartea lui, casa sa-i ramana ei, doar ca nu a facut nici un fel de acte in aceasta privinta. Casa a fost cumparata undeva la tara si in momentul achizitionarii a facut si un contract de ingrijire pentru babuta care avea casa, ceva de genul contract de vanzare cumparare cu clauza de ingrijire a fostului proprietar pana la moartea acestuia. Pana la moartea ei, bunicul a avut grija de babuta impreuna cu doamna. Acum 7-8 ani bunicul si doamna s-au hotarat sa "intre in legalitate" si s-au casatorit, As dorii in aceste conditii care sunt drepturile ei pt aceea casa si ce drepturi are tatal meu. Mai mentionez, din cate stiu eu ca doamna nu a fost trecuta in acte si nici nu i s-a facut nici un document notarial in care sa se precizeze ca bunicul meu doreste dupa moartea lui sa ii ramana ei casa.
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 11:04, 20 Mai 2014
va mosteni ca sotie supravietuitoare.
"As dorii in aceste conditii sa stiu care sunt drepturile ei pt aceea casa si ce drepturi are tatal meu."

si cum se va impartii in acest caz mostenirea? procentual vorbind
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
cris_alex, utilizator
va primi cota parte ce revine sotului supravietuitor , chiar daca nu apare in acte .
un sfert din mostenire, daca vine in concurs cu descendentii defunctului (copii, nepoţi etc); revine sotului supravietuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IULIA47 IULIA47 va rog sa-mi spuneti in urmatoarea speta care este rezolutia:tatal meu a achizitionat o casa in anul 2004 cu bani proveniti din vanzarea altui imobil. La data ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa Eweu Eweu Buna ziua! Am si eu o intrebare:Bunicii mei detin o casa(cu etaj,destul de mare cu o gradina de 1ha) si mai multe terenuri extravilane.ei au avut 2 fii dar ... (vezi toată discuția)
Mostenirea elena_smen elena_smen buna ziua!am si eu o mare nelamurire.pe scurt o sa va explic cazul meu.parintrii mei au divortat,tata s-a mutat la mama lui,care ia lasat casa prin ... (vezi toată discuția)