Bunicul meu a murit acum 6 luni, si ar trebui sa se deschida succesinea. Dar, in urma cu aproape 18 ani, cand a cumparat casa pentru care urmeaza sa facem succesiunea, traia in concubinaj cu o doamna, iar la momentul respectiva a hotarat ca dupa moartea lui, casa sa-i ramana ei, doar ca nu a facut nici un fel de acte in aceasta privinta. Casa a fost cumparata undeva la tara si in momentul achizitionarii a facut si un contract de ingrijire pentru babuta care avea casa, ceva de genul contract de vanzare cumparare cu clauza de ingrijire a fostului proprietar pana la moartea acestuia. Pana la moartea ei, bunicul a avut grija de babuta impreuna cu doamna. Acum 7-8 ani bunicul si doamna s-au hotarat sa "intre in legalitate" si s-au casatorit, As dorii in aceste conditii care sunt drepturile ei pt aceea casa si ce drepturi are tatal meu. Mai mentionez, din cate stiu eu ca doamna nu a fost trecuta in acte si nici nu i s-a facut nici un document notarial in care sa se precizeze ca bunicul meu doreste dupa moartea lui sa ii ramana ei casa.
Succesiune
IULIA47
va rog sa-mi spuneti in urmatoarea speta care este rezolutia:tatal meu a achizitionat o casa in anul 2004 cu bani proveniti din vanzarea altui imobil. La data ... (vezi toată discuția)
Mostenirea
elena_smen
buna ziua!am si eu o mare nelamurire.pe scurt o sa va explic cazul meu.parintrii mei au divortat,tata s-a mutat la mama lui,care ia lasat casa prin ... (vezi toată discuția)