avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale beneficiu pentru salariat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

beneficiu pentru salariat

Cum ar putea un SRL - care a cumparat niste auto pe firma - sa le dea angajatilor ; practic este un beneficiu oferit salariatului care nu intruneste conditiile pentru a contracta un credit de achizitionare a masinii.
Salariatul plateste ratele la masina, masina sta la el, insa devine a lui numai dupa ce a fost achitata in totalitate!
Ce contract trebuie incheiat intre societate si angajat (leasing, creditare...)?
Poate SRL-ul sa inscrie in obiectul de activitate aceste operatiuni de leasing sau nu stiu ce...?

operatiunile de leasing formeaza obiect unic de activ al unei soc.
contract de vanzare-cumparare cu plata in rate si cu transmiterea proprietatii la finalul contractului
e un fel de leasing, dar voalat
da, contract de vanzare-cumparare cu plata in rate, cu transmiterea proprietatii la finele contractului, cu completarea ca la incheierea contractului se emite factura pe intreaga suma, ca in contract trebuie specificat si pretul si tva-ul (pe care va trebui sa il si virezi la stat desi nu l-ai incasat in totalitate) si ca de la salariati - persoane fizice - nu se recupereaza tva.

Merita?
Merci frumos pt ajutor. Nu stiu daca merita, dar alta solutie nu prea exista, deoarece aceste masini au fost achizitionate special pentru a fi date la salariati in folosinta si apoi spre a li se transmite proprietatea asupra acetora ("daca au fost cuminti").
La solutia asta cu v-c in rate cred ca exist o problema : masinile au fost cumparate in leasing pe firma si nu stiu daca pe timpul derularii ctr. pot incheia in paralel ctr de v-c cu plata in rate...
Ce spuneti de solutia locatiunii masinii, poate chiar comodat (daca sunt de acord sefii) , iar dupa achitarea pretului de catre firma , atunci ele sa fie vandute mai departe
Cedarea folosintei bunului poate fi facuta de catre utilizator (firma care a cump. masinile) cu acordul societatii de leasing.
Mai ai posibilitatea de a incheia antecontracte de v-c., eventual cu plata unui avans (care poate fi platit in rate si se poate apropia de pretul masinii), iar dupa acoperirea valorii reziduale se incheie contr. de v-c.
tracinicolae@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare reziduala cuprinsa in rata diana81 diana81 Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala TVA AFERENT VALORII REZIDUALE ... (vezi toată discuția)
Leasing imobiliar jovana jovana Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema referitoare la un leasing financiar imobiliar: -la inceperea leasingului s-a incheiat contractul pe valoarea ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil contracte de leasing bbn_1982 bbn_1982 Buna. Am cumparat o masina in leasing inainte de 01.05.2009. Pot sa deduc tva-al aferent, sau numai firma de leasing il poate deduce? (vezi toată discuția)