avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune- imobil mostenit de la parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune- imobil mostenit de la parinte

Buna ziua. Am si eu o intrebare.....am mostenit un apartament de la tatal meu ..mama fiind decedata.. si in urma cu 6 ani l-am vandut iar cu banii primiti am cumparat un teren si am construit o casa la data respectiva la-m trecut si pe sotul meu in actele de la teren si pe actele de pe casa.... intrebarea mea este daca acum la partaj trebuie sa ii dau jumatate din casa si din teren. mentionez ca el nu a contribuit cu bani la cumpararea terenului si a casei construite...iar acum imi cere jumatate din casa si teren. mentionez ca apartamentul mostenit de mine a fost al tatalui meu eu facand succesiunea si ulterior sa il vand. daca ma puteti ajuta cu un sfat... va multumesc anticipat.
Va trebui sa dovediti la partaj faptul ca ati contribuit numai dvs cu bani proprii, cereti o cota majorata 80-90%.
Instanta va hotari.
sau il puteti chema la mediere sa va intelegeti amiabil. daca aveti documente care sa dovedeasca ceea ce sustineti: contr de v-c a apartam, extras de cont, orice din care sa rezulte provenienta banilor care au stat la baza cumpararii terenului si a constr casei.
Daca nu ajungeti la o intelegere la mediator, alegeti calea instantei.
Incercati intai sa va intelegeti: la o discutie, mediere, notificare, poate scapati de instanta.
Daca nu functioneaza, actiune de partaj.
Pentru a vedea la cat aveti sanse, mergeti cu documentele la un avocat; la casa conteaza orice contributie: munca, activitate de cautare, informare, supraveghere, furnizare materiale etc. E nevoia de toate detaliile si actele ca un avocat sa inteleaga daca sotul are vreun drept la ceva sau a fost trecut in acte doar in virtutea faptului ca era sotul dv. si atat.
Cota -parte din dreptul de proprietate va fi stabilita de catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț studenta cu un copil de 1,4 luni RoxanaMarria RoxanaMarria Bună ziua, Sunt studenta în anul 5 (mai am încă un an pana termin), căsătorita civil din 2016. Avem împreună un copil de 1 an și 4 luni. Eu și ... (vezi toată discuția)
Dezabatere succesiune in instanta soniac soniac Sunt in pragul unui process pentru dezbaterea mostenirii lasate de tatal meu si as avea nevoie de cateva sfaturi sau informatii. Urmeaza sa contactez un ... (vezi toată discuția)
Intrebare partaj . luptator luptator Situatia este in felul urmator ; sotia a plecat de acasa la mama ei sub pretextul ca are nevoie de ajutor in cresterea copilului....au trecut 2 ani timp in ... (vezi toată discuția)