avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... reducere perioada pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

reducere perioada pensionare

Buna seara,
Sunt nascuta in octombrie 1958 si conform legii pensiilor/2010 ar trebui sa ies la pensie la limita de varsta in ianuarie 2020.
Am lucrat 9 ani (din 1985 pana in 1994) intr-o unitate militara ca salariat civil.
Intrebare: pot sa ies la pensie prin reducerea duratei de pensionare si daca da, cand?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:54, 29 Mai 2014
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc pentru raspuns.
Precizati:
-Care este stagiul total de cotizare
-Daca cei 9 ani sunt incadrati in grupe superioare de munca(I sau II),in conditii speciale sau deosebite de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupe de munca craiova craiova director comercial - in ce grupa de munca se incadreaza? beneficiaza de reducerea perioadei in vederea pensionarii - spre exemplu, luna 1, 1958, F poate ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata nichedanutz76 nichedanutz76 Sunt cadru militar activ, am vârsta de 44 ani împliniţi.În cei 22 ani de când sunt cadru am lucrat în grupa I de muncă. După un calculul meu zic că ... (vezi toată discuția)
Iesirea la pensie petroimarilena petroimarilena Buna seara. Mama mea este nascuta in 22.10.1958. Anii lucrati sunt intre 1977-2009. As dori sa stiu la ce varsta poate iesi la pensie anticipat? Va multumesc ... (vezi toată discuția)