avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFA concediu de maternitate si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFA concediu de maternitate si CCC

Buna ziua!

In prezent sunt salariata cu norma intreaga cu un salariu net de 4.500 lei.
In acelasi timp am un PFA care presteaza servicii.

Pe data de 15 iunie voi naste si voi solicita concediu de maternitae pentru 126 de zile de la angajator.
Ce se intampla daca in data de 14 iunie (inainte de a intra in concediu de maternitae) PFA taie o factura pe care o incaseaza in timpul concediului de maternitate? Este afectat concediul de maternitate?
Va fi afectat concediul de crestere a copilului?
Pot sa imi iau concediu de maternitate, apoi tatal copilului sa intre in CCC pentru 1 luna si apoi eu sa intru in CCC pana cand copilul implineste 1 an?

Multumesc anticipat.
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:18, 23 Mai 2014
1. Cocediul de maternitate nu este afectat de incasarea unei facturi in timpul acestuia.

2. Pentru CCC cititi pe:
www.avocatnet.ro/content/for...

3. - Poate sa intre tatal prima luna in CCC si apoi dvs. pana la varsta copilului de 1 an.
- Dar vedeti ca de stimulentul de insertie va beneficia doar parintele care a intrat initial in CCC.
Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa imi intrerup concediul de maternitate dupa 42 de zile ca sa intru in CCC sau pot sa imi iau 126 de zile si ulterior sa intru in CCC?
Multumesc.
Puteti sa efectuati toate cele 126 de zile de concediu de maternitate si apoi sa intrati in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si concediul de maternitate Rujbecka Rujbecka Buna ziua, sunt Pfa si am nascut, prin urmare am intrat on concediu de maternitate si mi-am suspendat activitatea ca sa pot primii banii si mai apoi ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal Denisa36 Denisa36 Buna ziua.Atat eu cat si sotul meu putem intra in concediu de crestere copil,amandoi fiind salariati.Eu as dori sa intru in concediu prenatal pe data de 1iulie ... (vezi toată discuția)
Drepturi de acordare a concediului de maternitate si concediul de crestere a copilului OanaHalalaie OanaHalalaie Buna ziua! Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta va rog. Se poate ca sa intru in concediu de maternitate, sa efectuez cele 126 de zile ,apoi sa ma intorc o ... (vezi toată discuția)