avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Raspundere solidara asociati
Discuție deschisă în Executare silită

Raspundere solidara asociati

Buna ziua,
Am avut o firma care a intrat in insolventa, creantele datorate ANAF (aproximativ 90.000) au revenit asociatilor persoane fizice(sot si sotie), intrebarea mea este:
Datoria catre ANAF se imparte in mod egal intre asociati?
Amandoi au primit titluri de executare silita pentru aceeasi suma numai ca doar unul are proprietati(obtinute prin mostenire) care pot fi executate silit. Daca sunt valorificate bunurile unuia din ei si se achita suma celalalt nu mai plateste??
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 22:02, 20 Mai 2014
Sunt doua considerente de analizat:
- daca asociatii au avut cote aprox. egale in firma si nu exista in statut prevederi care sa le separe si diferentieze raspunderile
- fiind soti, au comunitate de bunuri (deobicei).
Este de vazut si hotararea si motivarea instantei prin care s-a atras raspunderea asociatilor (in solidar)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a administratorului mobilabpd mobilabpd in perioada 2008-2009 o S.C. a acumulat niste datorii. In 2010 a inceput executarea silita a fostului administrator in timpul caruia s-au acumulat ... (vezi toată discuția)
Cerere insoventa. datori catre bugetul de stat inlineasofa inlineasofa O societatea (SRL) are in proprietate o cladire si are datorii numai la Fisc de aproape 50.000 lei si cateva creante (aprox. 10.000 lei). Cum poate societatea ... (vezi toată discuția)
Datorie la anaf notafraiddd notafraiddd Datorie la ANAF Buna, in 2008 am infintat o firma impreuna cu sotul meu si inca un asociat. Toti aveam functia de administrator. Eu si sotul meu nu ne-am ... (vezi toată discuția)