avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bun comun ???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bun comun ???

BUNA ZIUA ,
SUNT CASATORITA SI AM O GARSONIERA BUN PROPRIU , DACA O VAND SI CONSTRUIESC ALTA CASA CU ACTUALUL SOT ,IN CAZ DE DIVORT ARE DREPTUL LA JUMATATE DIN CASA? CASA FACANDUSE PE BANII MEI
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:26, 23 Mai 2014
Buna ziua,
Doar bunurile realizate in comun in timpul casatoriei sunt supuse partajului judiciar.
In aceste conditii va sfatuiesc ca la vanzarea garsonierei sa declarati ca banii sunt bun propriu si sunt folositi la edificarea noii locuinte.
Daca acea valoare acopera in totalitate acele costuri ea nu va mai intra in masa partajabila.
Daca exista o diferenta, acea diferenta va intra in masa partajabila.
MULTUMESC
Bunul cumparat va intra la partaj si va trebui sa timbrati si sa va dovediti actiunea daca nu va intelegeti amiabil.
Incercati o conventie matrimoniala.
Luati legatura cu un notar ca sa va informati in concret pe acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)
Am un teren și o casa batraneasca, aș dori sa o daram si sa construiesc alta. va avea dreptul soțul meu la ea? Angelica84 Angelica84 Sunt căsătorită si el in ultimul timp bea mai tot timpul si e plecat mai tot timpul pe tema asta ne certam tot mai des in ultimul timp. Eu am un teren și ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort sorin2holban sorin2holban Buna ziua, Am si eu o problema. Am divortat, iar acum urmeaza partajul. Inaintea casatoriei cu sotia de care am divortat, am detinut o garsoniera, bun ... (vezi toată discuția)