avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Impacarea partilor - penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Impacarea partilor - penal

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Doi vecini s-au agresat reciproc, urmarile fiind destul de neplacute pt.amandoi, unul avand fractura de piramida nazala si multiple echimoze, celalalt echimoze si taieturi de cutit. Nu au iesit certificatele medico legale de la IML pana acum pt. a se vedea exact cate zile de ingrijiri medicale au primit fiecare. Nici unul din ei nu a depus plangere penala pana acum si corectati-ma daca gresesc, termenul in care se pot depune plangerile fiind de 90 de zile cf.noului Cod de Procedura Penala.
Intrebarea este: daca unul din ei, sau chiar amandoi depun plangere pt.agresiune si vatamare corporala iar apoi hotarasc sa se impace, care este modalitatea prin care pot face acest lucru? Nici unul din ei nu a fost chemat pana acum la politie sa dea vreo declaratie; nu se stie daca dosarul a fost inaintat la parchet ...
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2014
alla1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: alla1975 , utilizator 08:41, 26 Mai 2014
Avand in vedere ca a fost si Politia, acestia s-au sesizat din oficiu, apoi daca in urma CML se poate retine infractiunea prev. la art.193 c.p., o sa fiti chemati si intrebati daca intelegeti sa depuneti plangere, in caz afirmativ, organul de urmărire penală continuă cercetarea, in caz contrar, înaintează procurorului actele încheiate şi propunerea de clasare.Daca se va retine o infractiune pentru care nu este posibila retragerea plangerii, se vor continua cercetarile.
patrascu razvan a scris:

Daca se va retine o infractiune pentru care nu este posibila retragerea plangerii, se vor continua cercetarile.


adica una din infractiunile prevazute la art.194 sa inteleg .......
Sa presupunem ca se ajunge la procuror dosarul cu propunere de clasare. Ce li se poate intampla celor doi? Sunt pasibili de vreo amenda? Trebuie sa mai fie depuse si alte acte? Multumesc mult pt.ajutor dle. avocat Patrascu!
Daca solutia va fi clasarea, nu vor exista alte repercursiuni.
Si daca pe certificatul medico legal al celui care a fost taiat cu acel cutit, existand vreo 6 plagi destul de mari (lungi) se poate aduce in discutie si slutirea, sau slutire se considera atunci cand raman urme vizibile pe fata si nu in alte parti ale corpului?
ART. 194 alin (1) lit.c) -un prejudiciu estetic grav şi permanent,asta inseamna de fapt slutirea conform NCP. Asa cum v-am spus, trebuie sa asteptati sa vedeti ce scrie in CML.

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca partea vatamata refuza sa mearga la iml? catalin05 catalin05 Accident rutier: 4 victime: 1. vinovatul... 2. 50 de zile ingrijiri medicale de la IML, a declarat ca nu depune plangere = rezolvat :) 3. taieturi pe ... (vezi toată discuția)
Acuzat de savarsirea infractiunii de lovire si alte violente ContSters330266 ContSters330266 In data de 5 septembrie 2014 sotul meu a avut o discutie cu o vecina dupa care persoana respectiva la acuzat pe sotul meu ca a lovit-o in zona lombara dupa ... (vezi toată discuția)
Loviri si alte violente alinar_popescu alinar_popescu Buna ziua, Tatal meu a fost victima unei agresiuni fizice. Nu a ripostat sau provocat agresorul, care si-a recunoscut fapta la politie. Tatal meu a primit ... (vezi toată discuția)