avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un CCM incheiat in 2011 poate sa-si piarda ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un CCM incheiat in 2011 poate sa-si piarda valabilitatea prin Legea 40/2011 ?

Firma la care am lucrat avea CCM incheiat pentru o perioada de 2 ani (din sept 2011-2013 si inregistrat la ITM ) invoca acum ( cand i se cer salarii compensatorii de catre angajatii disponibilizati colectiv ) Legea 40/2011 care prevede la art II ca toate CCM urile incheiate dupa intrarea ei in vigoare nu pot fi incheiate decat pana la sfarsitul anului 2011!. Cu alte cuvinte patronul ne se spune abia acum (prin avocatul sau) cand am cerut salarii compensatorii (trecute in CCM ) ca CCM ul nu a fost valabil decat 3 luni chiar daca pe el scrie ca este pana in 2013 ! Cum putem sa ne obtinem drepturile si sa demonstram ca patronul nu a fost de buna credinta (daca el a stiut si a lasat asa situatia ) si nici acum, cand invoca legea 40 cu scopul vadit de a nu plati salariile compensatorii ! si inca o intrebare : ITM ul care a vizat in 2011 acel CCM nu a facut nici o precizare in legatura cu valabilitatea lui, ci dimpotriva se accepta valabilitatea lui pana in 2013 ! avea ITMul aceasta obligatie sa atentioneze partile despre valabilitatea lui conform Legii 40 ? si daca nu, atunci care ar mai fi rolul sau daca isi da acordul fara sa aiba nici o responsabilitate ? va multumesc si astept cu mare interes indrumarile dvs .

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva si salariile compensatorii man2014 man2014 Buna ziua. Intrebarea mea este legata mai inati de CCM la nivel de unitate : raspunsul primit dela firma de unde am fost concediata ( art 68 CM) in momentul in ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca mihaelaru mihaelaru Buna ziua, as dori sa adresez cateva intrebari legate de CCM 1. un CCM intocmit si avizat dupa aparitia legii 40, din august 2011, avizat de ITM pe un an ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel national sau contract colectiv de munca la nivel de unitate? jflorina jflorina Buna ziua! Am o nelamurire daca ma poate cineva ajuta. Conform Contractului Colctiv de munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010, Art. 66: (1) In ... (vezi toată discuția)