avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raspunderea membrilor comisiei de inventariere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raspunderea membrilor comisiei de inventariere

buna ziua
as dori sa pun o intrebare :
In 2011 am facut parte dintr-o comisie de inventar la o scoala ,inventar realizat si incheiat.
In acelasi an scoala s-a unit cu o alta. Bilantul si actele contabile au fost predate noului contabil si noii conduceri.(care intre timp s-au schimbat-nu mai sunt angajati ai scolii)
Acum se constata ca exista diferente in minus de obiecte de inventar si conducerea scolii vrea sa ne impute noua comisiei, ceea ce lipseste.
Spuneti-mi va rog cine este raspunzator de ceea ce lipseste acum??
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 21:18, 21 Mai 2014
de lipsa unui bun raspunzator se face cel care a primit bunul in gestiune, folosinta, etc.nu o comisie de inventariere.
daca se poate proba ca acea comisie a intocmit liste de inventar care au cuprins bunuri inexistente-varianta in care ar exista o logica in imputatia despre care vorbiti -atunci, masura imputarii acelor bunuri inesxistente tercute in listele de inventar ar fi cea mai mica sanctiune pe care ar primi-o membrii acelei comisii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte la comisia de inventariere bunuri -lipsa??? Ramona24 Ramona24 Salutii! Ce anume trebuie sa faca un presedinte la comisia de inventariere a bunurilor achizitionate de institutia lui si montate in alt ... (vezi toată discuția)
Inventar gestiune napoleonul napoleonul Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in urmatoarea privinta: la efectuarea inventarului gestiunii unui depozit participa toti si cei doar detasati doar pentru ... (vezi toată discuția)
Nedumerire lipsa in gestiune AlinN2 AlinN2 Am si eu o intrebare: se poate imputa marfa degradata care la un inventar de predare-primire a fost ascunsa printre cea valabila in mijlocul si pe baza de jos ... (vezi toată discuția)