avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... La schimbare buletin trebuie prezentat certificat de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

La schimbare buletin trebuie prezentat certificat de nastere copil minor

Buna seara,

Am fost azi sa-mi schimb cartea de indentitate... am fost surprins sa aflu ca am nevoie de certificatul de nastere al copiilor cu varsta pana in 14ani...

Intrebarea mea este daca stie cineva pentru ce iti cer acest lucru cand vrei sa-ti schimbi cartea de identitate.

Nu am avut certificatul copilului la mine asa ca am fost nevoit sa-i sterg numele dupa cererea care am completat-o. Practic nu am declarat ca am copil minor.

Stie cineva ce urmari poate avea acest lucru?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Admin145 , utilizator 16:50, 3 Ianuarie 2020
La schimbarea cartii de identitate trebuie sa prezentati si certificatele de nastere ale minorilor sub 14 ani care sunt in ingrijirea dvs si locuiesc la aceeasi domiciliu.
Daca la penultima schimbare de carte de identitate ati depus si copia de pe ceritficatul minorului, atunci la noua verificare vor descoperi acest fapt si probabil ca atunci cand va veti prezenta sa ridicati noua CI vi se va comunica ca nu este gata intrucat nu aveti depus si certificatul de nastere.
Anumite documente sunt solicitate doar pentru actualizarea bazei de date.
Imi aduc aminte ca acum cateva luni, un domn explica exasperat doamnei de la ghiseu, ca el a divortat acum 35 de ani, este necasatorit, si nu intelege de ce trebuie sa mai depuna vechea hotarare de divort la preschimbarea CI. Fireste ca nu a gasit intelegere si dosarul i-a fost inapoiat pentru a fi completat si cu respectiva hotarare de divort.

Intrebarea mea este daca stie cineva pentru ce iti cer acest lucru cand vrei sa-ti schimbi cartea de identitate.

Pentru ca asa prevede HG 1375/2006, art. 58:
g) certificatele de nastere ale copiilor cu varsta mai mica de 14 ani, după caz, original si copie;

Stie cineva ce urmari poate avea acest lucru?

Consecinta va fi ca veti avea de dat niste explicatii cand mergeti la ghiseu si ca nu o sa vi se faca CI pana nu duceti si certificatul de nastere al copilului.
Mergeti cu certificatul de bunavoie. Nu il aveti sau de ce ati facut chestia aia copilareasca?
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
Ares-3, moderator
Pur si simplu nu am stiut ca am nevoie de certificatul de nastere al copilului. Trebuia sa-mi schimb CI neaparat pt ca urma sa plec din tara. La utima plecare cei de la Politia de Frontiera mi-au recomandat sa-mi schimb CI pt ca este deteriorat.
Dupa ce am stat la coada mai bine de 2ore si dupa o cearta cu doamna de la ghiseu care insista ca CI este perfect, desi la vama am fost tinut 5mi si am fost nevoit sa prezint permisul de conducere, mi-a cerut certificatul copilului :)))) si atunci am decis sa completez alta cerere fara sa mai trec copilul......aaaaa si am indoit si CI ca sa fie vizibil DETERIORAT nu doar la raze :)
Faptul ca nu v-ati declarat copilul in cerere nu va ajuta prea mult intrucat copilul il aveti trecut in baza de date si va prinde. Daca nu aveti certificatul copilului il puteti solicita de la starea civila a locului de inregistrare a nasterii sale ori de la starea civila a locului dvs, de domiciliu. Eventual daca sunteti despartit de sotie iar copilul a ramas la mama trebuie sa prezentati sentinta judecatoreasca.
Si daca ai copil minor rezultat din concubinaj si copilul locuieste cu tatal sau , nu iti maipoti face buletinul daca nu ai certificatul copilului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte de identitate dupa casatorie Stefania88 Stefania88 Buna ziua, As vrea sa stiu daca am nevoie de Certificatul de Casatorie, desi nu mi-am schimbat numele, in momentul in care imi schimb cartea de identitate? (vezi toată discuția)
Documente pentru carte de identitate, dupa oug 82/2012 giordano giordano Pentru persoanele care lucreaza in domeniu vreau sa intreb daca dupa aparita OUG 82/2012 se mai solicta la ghiseu certificatele de nastere si celelate ... (vezi toată discuția)
Divort Yvonne Yvonne Buna ziua ! Sunt casatorita de 2 ani si am o fetita de 2 ani jumatate ... as vrea sa imi raspundeti la cateva intrebari .. ce acte imi trebuie ca sa inaintez ... (vezi toată discuția)