avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare si instrainare lot rezultat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare si instrainare lot rezultat

Am etajat casa parinteasca,Autorizatia de constructie este emisa pe numele tatalui meu dar constructia propiu-zisa este efectuata din banii mei.Nu sunt unic mostenitor si nu vreau sa am surpriza ca vreo ruda sa aiba pretentii dupa decesul parintilor la ce am construit eu.Ce pot face ca sa trec pe numele meu partea de constructie care imi apartine?Trebuie sa fac dezmembrare?Si cat m-ar costa?
Cel mai recent răspuns: CRIM , utilizator 13:18, 26 Mai 2014
Trebuie sa faceti un transfer de proprietate prin vanzare, Donație sau testament si apoi trebuie sa faceti dezmembrarea. Costurile exacte le puteti afla la notarul la care veti face documentele.
aveți amabilitatea să ne explicați cum se face transferul de proprietate prin testament?
Trebuie evaluata constructia?Si cum se va face asta daca nu este finalizata?
Pana nu aveti procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor nu puteti face nimic. O constructie se intabuleaza in baza autorizatiei de construire si a procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Dupa ce veti intabula constructia veti putea face dezmembrarea, si vanzarea catre dvs a lotului pe care l ati construit. Bine ar fi sa faceti un contract de intretinere si nu vanzare, daca nu dati pret, iar in acel contract sa vina si fratii dvs ca declaranti.
Am etajat casa.Deci imi vinde podul cu alte cuvinte.Si daca nu am bani s-o finalizez prea curand nu pot face mare lucru.am vorbit cu cineva si mi-a spus ca trbuie platit la inspectia in constructii cam 3% din valoarea imobilului si la notar 7%.mi se pare cam mult daca e adevarat.daca ei evalueaza imobilul la 200000 de euro ma costa 20000 de euro procesul verbal de dare-n folosinta si intabularea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia ... calling calling Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia la rosu si acoperișul fara usi si geamuri. 1. Nu stiu daca este intabulata.( se ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare apartament cu balcon neintabulat MirianaS MirianaS Buna ziua, As dori sa cumpar un apartament la parter care are si un balcon construit cu autorizatie de contructie, insa nu este intabulat la cartea ... (vezi toată discuția)
Conditii intabulare constructie? cindeadiana cindeadiana As dori sa stiu daca pentru intabularea unei case nou construite este nevoie ca aceasta sa aiba geamuri,usi si fatada terminata? Sunt aceastea conditii ... (vezi toată discuția)