avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare apa rece

Buna ziua,
Am un vecin care are apa rece si calda doar la bucatarie,la ambele bai s-a debransat acum 13 ani cu acordul asociatiei.As dori sa stiu daca este legal acest lucru deoarece din cauza ca nu are apa la toaleta baile mele sunt invadate de un miros insuportabil(cand foloseste toaleta pune apa din bidoane).
Va multumesc,
Raluca
Cel mai recent răspuns: ralu30 , utilizator 20:28, 26 Mai 2014
Potrivit Legii nr. 325/2006 este posibilă debranșarea de care amintiți dumneavoastră, una dintre condiții este și acordul vecinilor pe orizontal și pe vertical. În ipoteza în care ați devenit proprietar ulterior, deci nu există acordul dumneavoastră, este o situație ce se poate cel mai probabil rezolva la nivel de asociație și în ultimul caz în instanță.
ralu30 a scris:

(cand foloseste toaleta pune apa din bidoane).

SI apa din bidoane de unde o ia ? De la bucatarie ? Nu vad logica. N-am mai auzit pana acum. Poate are probleme psihice si atunci situatia se schimba.

:) Apa mai provine și din ploaie..... :)
Pentru a se deconecta partial sau total de la apa nu trebuie acordul vecinilor.
Nimeni si nimic nu il impiedica sa foloseasca o singura sursa de apa, respectiv cea de la bucatarie.
Faptul ca foloseste apa din bidoane pentru wc este acelasi lucru cu a trage apa, asa ca mirosul nu vine de la vecin, ci de la canalizarea din subsol. Vedeti daca sub chiuveta dv. de la baie sau chiar cada racordul flexibil are o curbura suficienta cat sa mentina apa cu rolul de a opri mirosul de canal.
elga50 a scris:

Nimeni si nimic nu il impiedica sa foloseasca o singura sursa de apa, respectiv cea de la bucatarie.

Amu' dna Elga ,nimeni si nimic nu il impiedica sa bage calul in casa . Deja intalnim situatii aberante.
Din cate imi aduc aminte exista un normativ al Ministerului sanatatii cu privire la consumul minim de apa, mai exista si legea 10/95 art.5 care obliga la respectarea normelor de igiena .Sunt convins 100% ca cel care a inventat canalizarea la bloc a luat in calcul un debit minim al apei in instalatiile sanitare pentru a asigura igiena corespunzatoare. Cu bidonu' mai greu de asigurat debitul..Ce ziceti ?

Alte discuții în legătură

Miros pestilential in timpul verii, in baie Cristina I. Cristina I. Buna seara. Supun atenției dvs următoarea situație: in urma cu aproape 1 an am achiziționat o locuința intr-un bloc ridicat in urma cu aproape 45 ani. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, de cca 3, 4 luni ma confrunt cu cu un miros insuportabil ... Mirela Cristea Mirela Cristea Bună ziua, de cca 3, 4 luni ma confrunt cu cu un miros insuportabil în apt. Mirosul vine de la coloanele de apa din wc și baie. Instalatorul adus la mine a ... (vezi toată discuția)
Racordare masina spalat rufe la conducta pluviala NWA84ro NWA84ro Buna ziua, Imi renovez apartamentul dintr-un bloc din \'77 si am dilema racordarii masinii de spalat rufe la conducta pluviala. Atat presedintele ... (vezi toată discuția)