avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data incetare cim 61 a
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data incetare cim 61 a

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
In cazul in care un angajat nu se prezinta la comisia de cercetare disciplinara, cu ce data se va opera decizia de incetare, tinand cont ca aceasta trebuie adusa la cunostinta angajatului prin posta cu confirmare de primire.
Spre exemplu: daca salariatul trebuie sa se prezinte la comisie in data de 20.05.14, incetarea se va face cu data de 20.05.14 sau se lasa o marja pana cand angajatul va intra in posesia decizei de incetare si se va trece, sa zicem 26.05.2014?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:44, 22 Mai 2014
Incetarea c.i.m. se putea face cu data de 20.05.2014.
Multumesc
In cazul concedierii disciplinare, data incetarii CIM este data comunicarii deciziei (data confirmarii de primire).
Nu reiese din nicun text de lege ca data comunicarii deciziei de incetare a c.i.m. in baza art.61 lit.a C.mun. este data incetraii acestuia.
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
De atunci produce efecte decizia, de la comunicare.

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare si decizie de incetare contract dianarusu dianarusu Am o situatie, un salariat a fost cercetat disciplinar si i se va desface contractul de munca. Decizia de sanctionare, care i se comunica in 5 zile, este ... (vezi toată discuția)
Cind transmit in revisal incetarea unui cim pt.absente nemotivate? carmenbn carmenbn Un salariat lipseste nemotivat din 21.05.L-am convocat pt.cercetare disciplinara(prin posta) pe 13.06.Nu a venit,deci pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Comunicare decizie de concediere cristina69 cristina69 Buna seara.Va rog sa imi spuneti daca o decizie de concediere se comunica angajatului la data de 04.05. 2013 (intr-o zi nelucratoare) ea incepe sa produca ... (vezi toată discuția)