avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare garantie materiala contabil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare garantie materiala contabil

Buna ziua,
Am lucrat timp de doi ani ca si contabil principal detasat la o alta institutie publica. Pe durata detasarii am constituit garantia materiala conform legii. Detasarea a incetat in urma cu un an, predarea primirea a fost facuta, returnarea garantiei e conditionata de verificarea gestiunii, verificare pe care imi tot spun ca nu reusesc sa o faca din lipsa de timp, oameni putini..... Nu exista totusi un termen in care sunt obligati sa efectueze verificarea mai ales in cazul celor care nu mai au un raport contractual de munca? Chiar imi pot tine garantia la ei ani de zile pe motiv ca "sunt pe lista de rezolvat, dar....."?

As aprecia un raspuns,
Flori Radoi
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:06, 22 Mai 2014
Aveau la dispozitie un termen de 10 zile sa va restituie garantia depusa. Nu e problema dvs ca ei nu sunt in stare sa verifice gestiunea. Actionatii in instanta (puteti apela si la mediere) si solicitati restituirea garantiei si plata dobanzii aferente + a dobanzii penalizatoare.
Puteti sa sesizati si forul superior al institutiei respective (Prefectura, daca e vorba de o primarie) sa-i sanctioneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie gestiune euangajat euangajat Mi-am dat demisia de la o firma la care am avut calitatea de gestionar, in fiecare luna mi s-a oprit din salariu o suma care a fost depusa intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Conventie detasare crysenc21 crysenc21 Ma poate ajuta cineva cu un model de conventie de detasare? Va multumesc, (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera garantia de la fostul loc de munca cleme_c cleme_c Buna ziua Am si eu o mica dilema , in speranta ca ma poate ajuta cineva cu un sfat am sa dau curs povestii . Pe scurt : am fost angajata a unei societati ... (vezi toată discuția)