Buna ziua , am si eu o intrebare daca ii las prin testament fratelui meu mai mare casa şi toate bunurile din gospodărie, cu dorinţa ca imobilul să nu fie înstrăinat, ci să o lase moştenire verişoarei mele, care, la rândul său să o lase moştenire primului născut băiat cum as putea interpreta aceasta clauza ? Legat sub termen extinctiv si cu titlu particular sau legat cu titlu universal ?
Exista posibilitatea testamentului sau legatului cu substitutie fideicomisara, insa nu poate functiona decat intre dvs, ca dispunator, frate, ca instituit si verisoara ca substituit. Aici se opreste. Subsituitul adica verisoara este cea care va fi beneficiara testamentului si nu primul nascut al ei, pentru ca nu se poate. Insa ilputeti desemna direct pe fiul verisoarei ca substituit.
Adica lasati fratelui la deces sa administreze bunurile lasate prin testament iar la decesul acestuia le va transmite substituitului, adica primului nascut al verisoarei dvs.
Inteleg ca faceti acest lucru de frica ca la decesul dvs fratele sa nu atace testamentul, deoarece este instituitul .
Testamente reciproce
jeana
Stimati forumisti
acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala
dantronik
am o verisoara a carei unica mostenitoare sint eu,nu am copii,doar un nepot ,din frate.daca eu as deceda inaintea verisoarei,pot lasa un testament ceva ca ... (vezi toată discuția)