Buna ziua!Stau la ultimul etaj al unui bloc si in aceasta primavara ca urmare a ploilor abundente peretii s-au inbibat cu apa si a cazut tencuiala ,o camera fiind afectata de mucegai.Am executat reparatia terasei din bani personali desi asociatia are fond de reparatii dar insuficienti momentan pentru repararea intregii terase de bloc anuntandu-ma verbal ca trebuie sa astept 1-2 ani pana la strangerea fondurilor necesare acestei lucrari,fapt pentru care am suportat singura fiind oblicata de deterioararea apartamentului.Acum la ultima sedinta mi s-a reprosat ca am executat lucrarea singura si au decis sa nu-mi restituie c/v lucrarii executate.Mentionez ca lucrarea a fost executata cu o firma autorizata iar procesul verbal de receptie a lucrarii este semnat si stampilat de presedintele asociatiei intre executant(firma) si beneficiar (asociatia de proprietari).Ce trebuie sa fac pentru recuperarea investitiei?Multumesc anticipat.
Subiect delicat,care va genera dispute
Documentele emise de catre executant pe numele cui sunt incheiate,ale dv sau ale asociatiei de proprietari?
Asociatia de proprietari,anterior executarii reparatiei la terasa a incheiat cu dv inscris prin care sa isi asume responsabilitatea restituirii c/v reparatie ?
Detineti garantia lucrarii?
procesul verbal de receptie a lucrarii si garantia este se3mnata de presedintele asociatiei ,adresa facuta catre asociatie nu a primit numar de inregistrare refuzand acest aspect .Asociatia are de doi ani un alt administrator si un alt comitet sustinand verbal ca au reparar de multe ori terasa in timpul vechiului comitet ceea ce nu se sustine cu acte doveditoare .Mentionez ca eu locuiesc in acest apartament de 2 ani si am luat legatura cu fostul administrator care mi-a comunicat ca reparatia terasei s-a executat in 2002.Mentionez ca nu mi s-a luat in considerare cererea prin care se solicita repararea terasei sub motivul ca au bagat mutli bani in terasa reparata pe parti dar nesustinuta cu acte .Sunt singura impotriva tuturor ,ei locuind in imobil din 1974.
Daca au semnat si stampilat Procesul Verbal, inseamna ca au fost de acord cu lucrarea si trebuie sa va deconteze chitantele, care cred ca sunt la dumneavoastra.
factura insotita de chitanta este pe numele meu .Dureros este faptul ca eu am predat copiile acestor acte plus o cerere prin care solicit restituirea banilor dar mi se refuza inregistrarea acestor acte adica au luat actele dar fara semnatura sau numar de inregistrare .Ce ma sfatuiti sa fac .Se refuza arice dialog.Multumesc frumos.
Din pacate singura cale care va ramane este instanta de judecata.
Problema este ca si dupa ce obtineti o sentinta favorabila nu prea aveti ce executa, ca Asociatia de propietari nu are patrimoniu.
O solutie ar fi sa nu mai platiti de acum intretinerea dar si asta e o solutie cu riscuri (puteti ajunge sa platiti penalitati la sumele restante).