avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 200
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 200

Buna ziua,

Deoarece am intalnit mai multe opinii in legatura cu modul de completare a declaratiei 200 pentru PFA, as dori sa solicit o opinie si pe acest forum. Mentionez ca am solicitat opinie si la Asistenta contribuabili dar nu m-am lamurit.

Cazul 1. PFA cu mai multe tipuri de activitati, una dintre activitati fiind cu retinere la sursa , optiunea fiind pentru impozitare finala ( 16%)
- se declara sumele incasate din aceasta activitate sau nu in declaratia 200?
Cazul 2. PFA cu un singur tip de activitate, activitatea fiind cu retinere la sursa, optiunea fiind pentru impozitae cu 10%.
- ce se declara in acest caz? Suma totala incasata din aceasta activitate sau ce?

Mentinez ca in ambele cazuri, veniturile respective au fost prinse in declaratia 205 depusa de platitorul veniturilor, iar platitorul de venit a emis adeverinte prin care certifica sumele achitate si impozitul retinut.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:29, 23 Mai 2014
Buna ziua!
Parerea mra este:
1. Se declara activitatea chiar daca este cu retinere la sursa si impozit 16%.
2. Se declara pentru a se putea plati diferenta de inpozit de 6%. Eu am declarat toata suma incasata, contributia la cass si mi-a rezultat suma de impozitat. Venitul net se impune cu 6%.
Declaratia 205 pentru ca o depune platitorul de venit, se depune declaratia 200 de cel care a primit banii pentru a confirma cele declarate de platitor sau a plati diferenta de impozit.
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
Elis Ismail, Contabil
De la Asistenta mi-au zis ca in primul caz nu se declara nimic, iar in al doilea caz nu prea au stiut ce sa imi spuna si mi-au zis sa mai intreb si inspectorul de la sector.
Este vesnica problema ca se aplica diferit legislatia, in functie de ce intelege inspectorul local.
In completare la punctul 2 atasati si o copie dupa dovada primita de la platitorul de venit in care sa apara brutul si cat i s-a retinut si platit in contul impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit din activitati cu regim de retinere la sursa pfa IOANA LUCA IOANA LUCA Buna seara, PFA Cum ar trebui sa procedez daca venitul brut este impozitat la sursa cu 10%? De exemplu am emis o factura in valoare de 1000 lei ... (vezi toată discuția)
Impozit conventie civila dgaitan dgaitan O societate comerciala , fara nici un angajat , a incheiat o conventie civila de prestario servicii cu un consultant. In acest caz, societatea trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Stat salarii la conventii civile CrinaV CrinaV Buna ziua, Puteti sa-mi spuneti cum arata un stat de salarii la Conventii Civile? Daca aveti un model mi-l puteti trimite pe adresa: ... (vezi toată discuția)