avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere de diminuare pensie alimentara depusa la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere de diminuare pensie alimentara depusa la judecatorie fara adeverinta de venit

Buna ziua,
am fost contactata de catre avocata fostului sot cum ca a depus la judecatorie cerere de diminuare pensie alimentara (ex-ul e plecat momentan din tara), pe motiv ca a divortat si de a doua sotie si are de platit pensie alimentara si pentru copilul rezultat din aceasta a doua casatorie.
DAR: mi-a spus ca a depus la dosar urmatoarele documente:
- cererea de diminuare pensie alimentara;
- copie dupa actul de ID al fostului sot;
- copii dupa certificatele de nastere ale ambilor copii;
- copie dupa hotararea de divort fata de mine - din anul 2007;
- copie dupa hotararea de divort fata de a doua sotie - din anul 2013.

NU mi-a pomenit nimic de adeverinta de salariu.

Avocata mi-a mai spus ca m-i se vor pune la judecatorie doar doua intrebari: .
- daca sunt de acord cu diminuarea procentului de pensie alimentara de la 25% la 16.6%
si
- daca accept sa se transfere banii de catre fostul sot direct intr-un cont si nu prin retinere pe statul de plata. (Mentionez ca in urma unor probleme - asa spune el - ce le-a avut fostul sot la locul de munca si care afectau virarea la timp a pensiei alimentare, am fost de acord, acum 6 luni sa-mi vireze el banii in cont. Mai mentionez ca acesta a fost avansat in functie, dar mi-a declarat ca nu s-a modificat salariul.)

Eu nu am obiectiuni impotriva niciuneia din cerintele de mai sus, dar vreau sa cunosc daca salariul lui a ramas la fel, sau s-a modificat, sa stiu DIN CE SUMA se retine acel 16.6%.

Se va sesiza instanta de judecata ca lipseste la dosar o adeverinta de venit, in momentul in care va avea loc prima infatisare, sau va fi necesar ca eu sa solicit depunerea la dosar a unui asemenea document?
In caz ca e nevoie sa solicit eu acest document v-as ruga sa ma ajutati cu un model de cerere ptr a fi depus in instanta la prima infatisare, care sa solicite depunerea la dosar a adeverintei de venit a fostului sot.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:13, 25 Mai 2014
Daca nu depune dovada cu veniturile nu se poate judeca sau se va respinge actiunea.
Poate ca nu mai realizeaza venituri si de aceea nu a depus nimic.
Realizeaza venituri in afara tarii, fiind detasat de firma angajatoare din Romania pe o perioada de aprox. 4 sau 6 luni, de la inceputul lunii aprilie 2014. Nu cunosc daca in tara i se mai acorda salariul in Ron.
Daca sunteti de acord pe ambele aspecte, sa depuna adeverinta de la angajator, cereti asta.
Daca nu depune, nu puteti fi de acord sa va plateasca pensia personal, ci veti apela la executor pt poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentarã Cristian Marian Cristian Marian Proces de partaj. Copilul îmi este încredințat mie. În timpul divorțului, fosta soție a adus o adeverință de salar pe 6 luni cu 1500 ... (vezi toată discuția)
Dosar recalculare pensie alimentara insistenta_67 insistenta_67 buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie sa contina dosarul pe care sa-l depun la judecatorie pentru recalcularea pensiei alimentare. divortul de ... (vezi toată discuția)
Pensie minor stefi_gv stefi_gv in ianuarie 2009 am depus actele de divort.am un copil de 11 ani cu fostul meu sot.la dosar am adus amandoi adeverinte de venit, el a adus actele societatii ... (vezi toată discuția)