avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum recuperez banii platiti ca girant intr-un contract ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum recuperez banii platiti ca girant intr-un contract de imprumut?

In vara anului 2013 am girat pe o colega de service intr-un imprumut ce l-a facut la un C.A.R., in valoare de 6000 lei. Dupa 2 luni colega si-a dat demisia si eu cu inca o colega am ramas sa platim in calitate de girant. Care este procedura de inceperea a urmarii pentru recuperarea prejudiciului adus noua?
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 23:16, 24 Mai 2014
Actiune comuna in instanta impotriva beneficiarei imprumutului
unde trebuie sa ma adesez mai intai - la un cabinet de avocatura?
Daca doriti sa fiti asistate/reprezentate de un avocat, da, va adresati unui avocat.
Actiunea se depune la Judecatorie si este vorba despre o actiune in pretentii.
Sa inteleg ca ma pot duce direct la Judecatorie fara sa mai apelez la un avocat?
Intai trebuie sa formulati actiunea, sa o motivati in drept si in fapt si ,de asemenea, sa atasati dovezi in copie si apoi o inregistrati la Judecatorie in exemplare suficiente pentru instanta si pentru toate partile din dosar.
Da, puteti solicita ajutor specializat unui avocat sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera in instanta o suma de bani de la un fost coleg ... nikkon nikkon Cum pot recupera in instanta o suma de bani de la un fost coleg pe care l-am girat la C.A.R.,am copii dupa contractul facut de el,cu mine ca girant,si actul in ... (vezi toată discuția)
Problema contract imprumut - girant cosmin8917 cosmin8917 Buna seara, In anul 2007 am girat un coleg coleg pt un contract de imprumut de la CAR. in anexa la contract privind girantul sunt doua clauze, respectiv ca ... (vezi toată discuția)
Girant al unui imprumut c.a.r. av.ciobanunicoleta av.ciobanunicoleta Buna ziua, in speranta ca voi gasi ajutor din partea colegilor am apelat la acest forum. Am o prietena care a girat un amic in urma cu 3 ani, anul trecut ... (vezi toată discuția)