avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decretul - Lege nr.61/07.02.1990
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decretul - Lege nr.61/07.02.1990

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de Decretul - Lege nr.61/07.02.1990 privind vanzarea locuintelor construite din fondurile statului catre populatie ( asa se intituleaza ). Acesta prevede ca la vanzarea locuintelor aflate in blocuri de locuinte , acestea se vind impreuna cu instalatiile de alimentare cu energie electrica aflate in subsolul blocurilor si in interiorul blocurilor , deasemenea tevile de alimentare cu apa calda si rece aflate in subsol si in interiorul blocului , casa scarii si casa liftului , liftul cu anaxele sale , uscatoriile si terasa blocului si terenul pe care a fost construit acel bloc. Toate aceste anexe si utilitati devenind la vanzare "bunuri in proprietate comuna indiviza " ( articolul 14 si tabelul nr. 4 din acest Decret - Lege ). Deci toate tevile si cablurile care sint in subsolul blocului ( si care de fapt erau in subsolul blocului la data vanzarii apartamentelor ( locuintelor ) din acel bloc ) sint proprietate comuna indiviza a tuturor locatarilor din acel bloc sau tronson ( scara de bloc ) , si nu a altcuiva ( persoana juridica ) inafara de toti locatarii proprietari din acel bloc / scara / condominiu. Bineinteles ca toate apartamentele si garsonierele aflate pe scara acestui bloc , pentru care va solicit aceasta consultatie juridica , sint in proprietatea locatarilor si nu vreunul/vreuna in proprietatea statului.Am cautat sa gasesc vreun alt Decret - Lege emis ulterior datei de 07.02.1990 , sau alta Lege , Hotarare de Guvern , Ordonanta de Guvern care sa modifice hotararile aratate mai sus ale Decretului - Lege nr.61/07.02.1990 si nu am gasit .Poate stiti dumneavostra ceva legat de asta si n-am gasit eu pe unde am cautat . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: masadas , utilizator 15:37, 24 Mai 2014
Inclusiv dip L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 prevede ca toate instalatiile din interiorul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
cunosc bine Legea 230/2007 ca am cautat in ea aspectul prezentat de mine , dar nu faptul ca toate tevile de alimentare cu apa calda si rece + agent termic ( caldura ) + tevile de gaze + cablurile pentru alimentare cu curent electric + altele , sunt ( reprezinta parti comune ) in proprietate comuna indiviza , deci nu acest fapt ma intereseaza ci faptul ca cineva ( am inteles ca nu am voie sa dau nume de persoane fizice sau juridice ) , deci cineva persoana juridica isi aroga dreptul de proprietate asupra unor instalatii aflate in subsolul blocului nostru si nu are nicio sustinere juridica , nu am gasit nicio lege / decret / hotarire de guvern / ordonanta de guvern / nimic , nimic care sa sustina juridic afirmatia acelei persoane juridice , iar eu sunt foarte hotarit sa chem in instanta persoana juridica mentionata. Deci aceasta este intrebarea mea si despre asta astept un raspuns , nu altceva colateral .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli subsol (coloana de apă caldă) către cei care dețin centrala de apartament biancavirca biancavirca S-au efectuat reparatii la coloana de apa calda din subsolul blocului. Intrebarea este daca cei care detin centrala de apartament pe gaze se trec la plata ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie proprietari toma_viorica toma_viorica 1.Locuiesc intr-un bloc la care incalzirea se face cu agent termic de la RADET. In urma cu aproape 2 ani mai multi locatari ne-am racordat la reteaua de gaze ... (vezi toată discuția)
Asociatii proprietari dodo70 dodo70 Buna seara! Fac parte dintr-o asociatie cu un nr.de 13 scari 206 apartamente.La parterul blocurilor sunt spatii comerciale ale Consum Coop,si cateva ... (vezi toată discuția)