Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de Decretul - Lege nr.61/07.02.1990 privind vanzarea locuintelor construite din fondurile statului catre populatie ( asa se intituleaza ). Acesta prevede ca la vanzarea locuintelor aflate in blocuri de locuinte , acestea se vind impreuna cu instalatiile de alimentare cu energie electrica aflate in subsolul blocurilor si in interiorul blocurilor , deasemenea tevile de alimentare cu apa calda si rece aflate in subsol si in interiorul blocului , casa scarii si casa liftului , liftul cu anaxele sale , uscatoriile si terasa blocului si terenul pe care a fost construit acel bloc. Toate aceste anexe si utilitati devenind la vanzare "bunuri in proprietate comuna indiviza " ( articolul 14 si tabelul nr. 4 din acest Decret - Lege ). Deci toate tevile si cablurile care sint in subsolul blocului ( si care de fapt erau in subsolul blocului la data vanzarii apartamentelor ( locuintelor ) din acel bloc ) sint proprietate comuna indiviza a tuturor locatarilor din acel bloc sau tronson ( scara de bloc ) , si nu a altcuiva ( persoana juridica ) inafara de toti locatarii proprietari din acel bloc / scara / condominiu. Bineinteles ca toate apartamentele si garsonierele aflate pe scara acestui bloc , pentru care va solicit aceasta consultatie juridica , sint in proprietatea locatarilor si nu vreunul/vreuna in proprietatea statului.Am cautat sa gasesc vreun alt Decret - Lege emis ulterior datei de 07.02.1990 , sau alta Lege , Hotarare de Guvern , Ordonanta de Guvern care sa modifice hotararile aratate mai sus ale Decretului - Lege nr.61/07.02.1990 si nu am gasit .Poate stiti dumneavostra ceva legat de asta si n-am gasit eu pe unde am cautat . Va multumesc
cunosc bine Legea 230/2007 ca am cautat in ea aspectul prezentat de mine , dar nu faptul ca toate tevile de alimentare cu apa calda si rece + agent termic ( caldura ) + tevile de gaze + cablurile pentru alimentare cu curent electric + altele , sunt ( reprezinta parti comune ) in proprietate comuna indiviza , deci nu acest fapt ma intereseaza ci faptul ca cineva ( am inteles ca nu am voie sa dau nume de persoane fizice sau juridice ) , deci cineva persoana juridica isi aroga dreptul de proprietate asupra unor instalatii aflate in subsolul blocului nostru si nu are nicio sustinere juridica , nu am gasit nicio lege / decret / hotarire de guvern / ordonanta de guvern / nimic , nimic care sa sustina juridic afirmatia acelei persoane juridice , iar eu sunt foarte hotarit sa chem in instanta persoana juridica mentionata. Deci aceasta este intrebarea mea si despre asta astept un raspuns , nu altceva colateral .