muraruelena a scris:
- mai este o problema:
la Rolul agricol /Primarie mi s-a cerut
si am dus o schita
cu terenul real, in prezent.
- astfel,
in acte este mai mult teren,
in schita, in mod real, este mai putin teren.
Intrebare:
- pentru cat teren se va plati impozit
din cele 2 suprafete ?
( pt. terenul din acte
sau pt. terenul gasit acum ? )
Conform Codului Fiscal, Legea 571/2003, art. 259,pct. (6) Orice persoană care dobândeşte teren are obligaţia de a depune o declaraţie privind achiziţia terenului la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale în termen de 30 de zile, inclusiv, care urmează după data achiziţiei.
Dvs, aveati obligatia sa depuneti toate actele detinute pt acel teren la impozite si taxe, insemnand Titlul de proprietate, certificatul de punere in posesie( unde apar diferentele de suprafata), plus Sentinta Civila in care v-ati judecat cu acel vecin. Inteleg ca aceste acte sunt pe numele mamei dvs? Pt intarziere, veti plati o amenda administrativa intre 30-60 lei, dar incercati sa primiti avertisment sa nu platiti, pt ca actele fiind pe numele mamei dvs, chitanta de asemenea ar trebui sa fie pe numele acesteia, ori in acest caz nu au voie sa incaseze amenda pe numele decedatei. Pt incasarea impozitului unei persoane decedate, nu este nicio problema, poate depune oricine in numele respectivei.
In trecut se acceptau schite privind suprafetele detinute, acum se cere cadastru. Dpdv legal, in considerare se iau suprafetele din acte, daca exista un cadastru, suprafetele acestuia sunt inscrise in baza de date. In cazul dvs, suprafata din acte va fi cea impozitata.
Este o chestie care imi scapa, diferenta de teren dintre acte si schita dvs, o reprezinta terenul pt care nu ati fost pusa inca in posesie?