avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este legala plata partiala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este legala plata partiala?

Buna tuturor,

As dori sa stiu daca este legal ca angajatorul sa-mi plateasca lunar 17% din salariul din cartea de munca, timpul de lucru fiin acelasi, fara ca eu sa fiu de acord cu semnarea actului aditional de diminuare a salariului?
Mentionez ca cele 17% reprezinta echivalentul salariului minim brut.
Exista posibilitati de a recupera diferenta? Daca da care ar fi aceste?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:38, 6 Mai 2009
Cred ca este o greseala in cele ce ati expus dvs.
Cum adica 17% din salariu? Ati avut 3500 lei si acum aveti 600 lei?
V-a adus la nivelul salariului minim fara motivare?
Cum a motivat angajatorul aceasta scadere?
Poate numai in statul de plata a facut reducerea nu si in CIM prin act aditional NESEMNAT de dvs.
Este exact cum am spus.
Am salariul pe cartea de munca 3500 brut, iar lunar, de 6 luni, primesc putin peste 400 RON net.
Nu am fost de acord sa semnez actul aditional de diminuare la valoarea de 600 RON brut.
Am cerut sa vad si eu cartea de munca iar acolo salariul este acelasi, 3500 RON.
Ce as putea face?
1. Cum explica angajatorul aceasta situatie?
2. Ori pe carnetul de munca nu a fost ingregistrat inca actul aditional (care este ilegal fara semnatura dvs.) ori este vorbe de o diminuare a salariului pentru nerealizarea sarcinilor de serviciu (normei). oricum trebuie sa vi se dea o explicatie.
3. Faceti o sesizare la ITM.
tudorvaleriu a scris:

1. Cum explica angajatorul aceasta situatie?
2. Ori pe carnetul de munca nu a fost ingregistrat inca actul aditional (care este ilegal fara semnatura dvs.) ori este vorbe de o diminuare a salariului pentru nerealizarea sarcinilor de serviciu (normei). oricum trebuie sa vi se dea o explicatie.
3. Faceti o sesizare la ITM.

Nu am primit nici o explicatie in acest sens.
Norma care apare si pe fluturas este aceeasi. De exemplu luna trecuta am avut 20 de zile, lucrate 160 de ore, care sunt trecute si pe fluturas.
Daca se va face operatiunea prin act aditional la contractul individual de munca, act care in termen de 5 zile se si inscrie la I.T.M. nu mai puteti contesta, actul fiind evident citit si in acord (de vreme ce are/ sau va avea si semnatura dvs. cu vointa dvs.).
Daca se va da decizie unilaterala de catre angajator aceasta este contestabila in termen de 30 de zile calendaristice de la comunicare.
Acum, ei v-au propus sa semnati act aditional la contractul de munca, si atunci le raspundeti: De acord, dar dupa ce verifica I.T.M. corectitudinea operatiuni (mai exact faceti o sesizare in acest sens la I.T.M. cu toate datele in concret si cereti o verificare in teren, concret la situatia dvs.). Numai astfel puteti avea acces la toata banca de date.Si functie de acest control se limpezesc problemele. Succes.
Inocentia

Alte discuții în legătură

Salariul minim? Gabriela Dirtu Gabriela Dirtu Sotul meu este angajatul unei firme din Ploiesti care se ocupa cu transportul de persoane. Dispecer. Luna asta cand a cerut o adeverinta de salariu a constatat ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim-penalizari salariale;dezinformare la recrutare yasmina0506 yasmina0506 I . In firma la care lucrez se incheie odata cu CIM si Act aditinal ce prevede drepturile banesti. 1. Acest act adidional poarta acelasi nr. de inregistrare ... (vezi toată discuția)
Salariul minim alonso_first_one alonso_first_one Daca salariul minim este de 540 ron, poate cineva sa ia 500 ron+1% din incasari?dar daca pe contract apare salariul minim pe economie si de fapt acesti bani nu ... (vezi toată discuția)