avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Liberalizarea regimului de vize pentru RM
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Liberalizarea regimului de vize pentru RM

O persoana din RM se afla pe teritoriul Romaniei cu viza de scurta sedere.
Vizele au fost anulate din data de 28 aprilie 2014. Viza persoanei este valabila pana la mijlocul lunii mai.
Dupa expirarea vizei persoana poate sa se mai afle pe teritoriul Romaniei?
Deoarece pana in 28 se afla legal cu viza, iar din 28 poate sa mai stea 90 zile fara viza?
In cazul incalcarii se va aplica amenda si interdictie?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:41, 23 Mai 2014
Daca as fi in locul persoanei m-as intoarce in Moldova in 28 si as intra iar dupa o zi - poate chiar in aceeasi zi insa nu as vrea sa dau sfaturi pe care nu sunt sigura.

Daca nu poate sunati la Inspectoratul de Imigrari de care apartine, o sa aveti informatii oficiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere Marian0189 Marian0189 Buna Ziua. eu sunt Marian si as avea o intrebare mai delicata. logodnica mea mai are putin si o sa ajunga in romania. acum pe 20 ianuarie. chestie sau problema ... (vezi toată discuția)
Clandestin in romania mariaaab mariaaab sunt in italia,si prietenului meu care este albanez i-a expirat viza de 90 de zile ,neam interesat aici,chiar astazi la biroul de imigrari si aici ne putem ... (vezi toată discuția)
Angajare cetățean non-eu fără viza de munca Adi Ionescu Adi Ionescu Care sunt pașii de angajare a unui cetățean non-EU care se afla deja in Romania dar nu are viza deoarece Romania nu cere viza pentru țara lui de origine ... (vezi toată discuția)