avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pierdut contract v-c
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pierdut contract v-c

problema sta cam asa: mi-am cumparat un motor din Italia, adus in Romania si inmatriculat provizoriu (numere rosii). in aceasta luna am facut actele necesare inmatricularii definitive (rar, chitante, fiscal, traduceri, legalizari, etc). in aceasta perioada de timp am pierdut contractul de vanzare-cumparare. acesta era dactilografiat la calculator, fara notar, tras la imprimanta si semnat de vanzator. acesta, chiar daca imi trimite alt contract, nu poate reproduce intocmai semnatura si imi este foarte greu sa dau de dansul. in acest caz, in care am copii, traduceri, numere provizorii, actele in original (carte de circulatie si actul de proprietate al vanzatorului), dar nu am contractul de vanzare-cumparare in original, cum imi pot inmatricula motocicleta, cat timp la politie imi cere si originalul? deci nu am notar sa iau duplicat, vanzatorul daca reusesc sa dau de el, nu imi poate reproduce semnatura pe care o are contractul deja depus pentru numere rosii...exista o modalitate sa o inmatriculez cu actele pe care le am? vreo metoda de a legaliza cumva o copie dupa contract?
Cel mai recent răspuns: IoanGRG , utilizator 20:54, 23 Mai 2014
Dati o dclaratie pe proprie raspundere la notar aici in Romania ca ati pierdut actele de proprietate ale masinii. Iar apoi cu celelalte acte mergeti si rezolvati va problema.
acest lucru nu ar insemna timp pierdut? (monitor oficial, declararea intr-un ziar de tiraj mare, etc). pot sa o fac pe loc sa ma duc sa imi rezolv treaba? nu de alta, RAR si fiscal au termen de 60, respectiv 30 de zile de valabilitate si nu imi permit sa pierd timp cu birocratie.
Eu zic intai sa intrebati la Politie si apoi sa procedati cum va spun ei.
ok. multumesc pentru raspuns. o seara placuta in continuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto Cristi Cristi Cristi Cristi Buna ziua,as avea nevoie de ajutor,doresc sa achizitionez un automobil,masina mica, va rog vsa imi spuneti pasii completi pe care trebuie sa i fac ,adica ... (vezi toată discuția)
Achizitionare masina - procedura, taxe gabi.b gabi.b Vreau sa achizitionez o masina adusa din Italia, cu numere rosii de BH. Avand in vedere ca eu sunt din Prahova, deci distanta este de 600 km, as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare definitiva - ajutor!! doru.mo doru.mo Acum ceva timp(in 2007) am cumparat din Olanda un auto.Datorita taxei de prima inmatriculare excesive nu am inmatriculat-o nici pana in ziua de azi.In Mai 2007 ... (vezi toată discuția)