avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 200 PFA (partial si IMM)
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 200 PFA (partial si IMM)

Buna seara,
Pentru intelegerea exacta a cadrului intrebarilor, treuie sa va spun ca sunt PFA dar in acelasi timp si administrator la propria firma (cele 2 au activitati total diferite).
Va rog frumos ajutat-ma in cateva chestiuni referitoare la Declaratia 200 PFA :
1. Avand in vedere ca pe parcursul anului 2013 nu au fost decontate toate bonurile de benzina pe firma, pot sa le decontez pe PFA pe cele nedecontate, chiar daca pe bonul de benzina e codul fiscal al firmei? (fac un contract de comodat, nu e problema - de fapt asa si e, masina e utilizata pt. ambele activitati);
2. Pot deconta si bonurile deja decontate 50 % pe firma - adica restul de 50 % sa fie pe PFA?
3.Pentru a demonstra ca platesti CAS fiind angajat trebuie depusa in fiecare an cate o adeverinta de salariat pe langa Declaratia 200 de PFA - asa oare este, ca sa demonstrezi ca nu trebuie sa platesti CAS ci doar sanatate?
Astept un raspuns de la dvs. cat se poate de repede.
Cu deosebita stima.
Cel mai recent răspuns: ADILG , utilizator 20:30, 24 Mai 2014
Nu puteti pentru ca are alt cod fiscal tiparit pe bon.
Nici nu merge sa spuneti ca deduceti 50% pe srl si ceilalti 50% pe pfa.
Duceti copie chiar daca au ei evidenta pentru platitorii cas din contracte de munca.
Va mutumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns.
Insa nu sunt lamurit : un SRL nu poate ceda spre folosinta partiala conform unui contract de comodat o masina pe care o are in patrimoniu? Si daca da, cum se deconteaza cheltuielile? Si inca ceva : daca pe bon nu apare codul fiscal, se poate deconta acel bon de benzina?
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
ADILG, utilizator
ADILG a scris:n
nVa mutumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns.nInsa nu sunt lamurit : un SRL nu poate ceda spre folosinta partiala conform unui contract de comodat o masina pe care o are in patrimoniu? Si daca da, cum se deconteaza cheltuielile? Si inca ceva : daca pe bon nu apare codul fiscal, se poate deconta acel bon de benzina?n
nInca nu am primit niciun raspuns la intrebarea de mai sus.Oare ar putea cineva sa raspunda? (daca acum mai e posibil, avand in vedere ca e sambata seara...,dar noi, cei ramasi in urma cu actele trebuie sa muncim din greu acum).Va multumesc oricum, anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Decontare bonuri combustibil contawest contawest Buna ziua, Va rog un ajutor in urmatoarea problema Un PFA activitate medicala neinregistrat in scopuri de TVA poate sa-si deconteze pe cabinet ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru masina niko79 niko79 Buna ziua! Tin contabilitatea unui SRL si ma intereseaza daca se poate incheia un contract de comodat pentru masina intre administrator (asociat unic), in ... (vezi toată discuția)