avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare parti din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare parti din mostenire

Buna ziua . am din nou nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Parintii mei au murit iar eu cu fratele meu vrem sa facem succesiunea, eu las casa parinteasca lui iar el cedeaza un apartament . Deoarece valoarea casei este dubla decat apartamentul si el nu are de unde ma despagubi vrem sa facem un act notarial prin care el renunta la partea lui de succesiune din apartament in cazul decesului meu in favoarea sotiei mele. Acest act ulterior mai poate fi anulat de el sau atacat in cazul decesului meu.? Multumesc anticipat pt ajutor
Da, normal!

Orice act juridic poate fi atacat in instanta.

Ramane de vazut ulterior, calitatea si interesul celui ce ataca acel act, pentru a putea sti daca exista sau nu sanse de a reusi.
Daca sunteti sanatos la minte cand il faceti,mai precis, fratele sa nu poata dovedi ca nu erati sanatos la data intocmirii testamentului, l-ar ataca degeaba, nu ar avea succes.
In afara de asta, nu puteti sti ordinea deceselor, cine cand va muri.
artur1971 a scris:

vrem sa facem succesiunea, eu las casa parinteasca lui iar el cedeaza un apartament.

Si de ce nu dezbateti succesiunea, fară să faceti la acest moment şi împarteala?
V-a spus cineva ca e obligatoriu sa faceti acum si partajul? (eu iau asta / el ia aia =partaj)
Pare cam pagubitor pentru dvs. la acest moment. Judecand după cele ce scrieţi, pare ca ar fi mai profitabil sa ramaneti in indiviziune...daca n-are banii pentru compensarea diferentei de valoare (sultă).

Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2014
romascanu, moderator
de ce nu faceti succesiunea dupa parinti si apoi faceti un partaj ! pe dumneavoastra oricum va mosteneste sotia si copii daca aveti ! in cazul in care nu aveti copii si d-voastra decedati primul , cred ca fratele ar putea cere parte din tot , asa ca puteti face un testament in care lasati totul sotiei daca decedati primul !
SE POATE FACE UN DOCUMENT PRIN CARE SOTII-SI LASA UNUL CELUILALT BUNURILE IN CAZ DE DECES ? ADICA CEL CARE RAMANE ULTIMUL IL MOSTENESTE AUTOMAT PE CEL DECEDAT ?

Alte discuții în legătură

Mostenirea sau donatia prin notariat musurois musurois Buna ziua, Tatal meu are 2 case, mama a decedat din 2008 dar nu s-a dezbatut succesiunea, iar noi suntem 3 copii. mentionez ca eu nu vreau nimic. Cum poate sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire larisarazvan larisarazvan Va rog frumos un raspuns la urmatoarea speta: in cazul in care sotul decedeaza fara a lasa testament, urmasi sunt sotia si doi copii. Masa succesorala este ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament- sustragere de bunuri succesorale danicka danicka Va prezint urmatoarea situatie: In 2008 am deschis succesiunea si am impartit bunurile tatalui decedat. Mama, fratele, si eu am obtinut certificate de ... (vezi toată discuția)