avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari

Buna ziua.Am o intrebare.Penalizarea de 0,2%,trebuie actualizata la inceputul anului fiscal?2.Daca L.114 a fost abrogata si A.de P.este din 1999,trebuie actualizat statutulA.de P.dupa L.230/2007?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:35, 28 Mai 2014
Penalizarea, odata hotarata, nu se mai actualizeaza decat daca prevederile legale se schimba.

Da, trebuie sa infiintati asociatia de proprietari, conform legii 230/2007. De fapt va trebuie incheierea judecatoreasca, dar asta o puteti obtine numai daca prezentati la judecatorul delegat dosarul cu toate documentele intocmite in baza legii 230/2007 - statut, acord de asociere, actul constitutiv si PV al AG in care s-a hotarat infiintarea asociatiei de proprietari.
Adica trebuie luat de la capat tot procesul de infiintare.
PT.elga50.A.deP.este din anul 1999.Intrebam,daca ese nevoie de alt statut o data cu aparitia L.230/2007.A.deP.are statut,la nivelul L.114. PT.penalizarea de 0,2%,am formulat gresit.Reconfirmat in loc de actualiza.MULTUMESC.
Nu e nevoie de reconfirmare anuala a sistemului de penalizare care include si procentul adoptat initial.
Se poate actualiza doar daca modificati acest procent, cu conditia de a nu fi mai mare ca 0,2% / zi.

In cazul in care la infiintare ati capatat o hotarare judecatoreasca pentru personalitate juridica, atunci statutul nu se modifica in functie de lege, ci daca survin modificari in textul lui.
Aveti un asemenea exemplu de dat?

Eu v-am dat un raspuns mai extins deoarece stiu ca a existat o perioada in 1999 cand s-au infiintat o multime de asociatii fara a fi nevoie de hotarare judecatoreasca. A fost o perioada scurta de timp - cateva luni. Daca nu sunteti in aceasta situatie, atunci nu trebuie sa schimbati statutul.

Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2014
elga50, moderator
Buna dimineata.Statutul A.de P.,din anul 1999 are mai multe lacune fata de L.230/2007.Sunt art.din L.230,la care L.114,dupa care este elaborat statutul nu are nicio legatura.
De aceea este bine sa va faceti un alt statut in care sa nu precizati nici o lege si care poate fi valabil chiar daca se schimba legislatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa hotarare judecãtoreascã infiintare asociatie, consecinte maria_bucheru maria_bucheru suntem o asociaţie de proprietari înfiinţată în 1999 în baza anexei 2 din legea nr. 114 din 1996, deci fără încheiere judecătorească. ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie de proprietari - hotarare judecatoreasca nicuspring nicuspring Buna seara, Suntem intr-o situatie in care va cerem sprijin in rezolvarea ei. Despre ce este vorba? Asociatia noastra de proprietari a fost infiintata in ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere mihaela.m mihaela.m Buna ziua, Am si eu o intrebare. Pana in luna iulie 2010 o asociatie de proprietari nu a calculat penalitati la intretinere. In aceasta luna calculeaza ... (vezi toată discuția)