avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

buna ziua. am si eu o intrebare....in urma divortului am stabilit cu fostul o pensie de 800 ron si 8 zile p luna dreptul lui d a lua copilul acasa.acum in luna iulie il va lua cele 8 zile conf intelegerii admisa d judecatorie plus inca 7 zile extra...dar a zis ca pt ca il ia 7 zile in plus p langa cele 8 nu imi mai da nici un ban d pensie p luna iulie..are voie sa faca asta sau ar trebui sa imi dea macar 400 adica jumatate sau toti ca asa s.a stabilit si nu conteaza ca il ia in plus la el acasa ?

si dupa cat timp si cum pot cere majorarea pensiei in instanta?
Cel mai recent răspuns: andreeaailenei , utilizator 13:09, 25 Mai 2014
nu va obliga nimeni sa-i permiteti 7 zile extra. mai multe drepturi cu mai putine obligatii numai legea romana face posibil!
vreau sa ii permit in iulie..nu e o pb asta ..intrebarea e daca tre sa imi plateasca toti banii..dor o paRTEA CA sta mai mult putin la el sau deloc
Cata vreme prin hotararea judecatoreasca s-a stabilit pensia de intretinere in favoarea minorului in cuantum de 800 lei lunar, este obligat sa plateasca aceasta suma indiferent de perioada in care minorul se afla in vizita la tata conform programului.
In situatia in care lasati minorul cu 7 zile mai mult decat programul stabilit de catre instanta, pentru ca asa ati convenit, imi pare ca faceti tatalui o favoare ,astfel ca acesta nu este un motiv pentru neachitarea pensiei de intretinere conform hotararii judecatoresti.
Actiunea privind majorarea pensiei de intretinere se poate promova atunci cand se iveste schimbare in privinta mijloacelor celui care presteaza intretinerea si nevoii celui care o primeste, respectiv daca veniturile debitorului cat si nevoile minorului au crescut .
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Trebuie sa plateasca toate pensie, nu are motiv legal sa n-o platesca, el trebuie sa achite pensia asa cum a fost obligat sau asa cum s-a angajat sa faca.
Pt ce scutiri vrea si alte concesii, ar trebui sa se adreseze instantei.
Ar fi trebuit sa fi stabilit in acel acord si acest aspect, cine si cui plateste pensie pe perioada cand e la tata.
Cand e la dvs, plateste tatal, corect.. dar cand e la el, nu ar trebui sa va datoreze tatal pensie, ci sa platiti dvs pt perioada cat sta la el, pt ca el intretine copilul pe acea perioada si ambii sunteti responsabili.
Daca sta la tata jumatate din luna, ar trebui sa va dea dvs 400 lei pt jumatate din luna, iar dvs sa platiti tatalui 1/8 din salariul dvs net reprezentand contributia dvs pt o jumatate de luna.
Insa pt asta trebuie sa existe o intelegere, ori nu v-ati inteles asa, ci ca el sa plateasca 800 de lei in fiecare luna si punct.

da ok merci. problema e numai p luna iulie.....el a zi s ca dac a sta la el in plus sa nu imi dea nmic...favoarea ca sta la el este d partea amandurora ..am si eu nevoie si el ca vine taiksu in tara si sa vada baiatu.

Alte discuții în legătură

Executare silită pensie de întreținere cerută de părintele la care minorul nu mai vrea să locuiască. este corect? Evelyn 10 Evelyn 10 Va rog sa mă ajutați ca să inteleg cum este legea. Baiatul a stat la mama după divorț. Cum a împlinit 15 ani din cauza neglijetei si agresiuni fizice si ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara FlorinM2386 FlorinM2386 Buna ziua, Am divortat de curand de sotie la notar. Noi agreasem custodie comuna cu 4 zile la mama si 3 zile la tata. Am stabilit ca la intretinere tatal sa ... (vezi toată discuția)
Este legal sa foloseasca fosta sotie pensia alimentara pentru ... MoisanMarcel MoisanMarcel Este legal sa foloseasca fosta sotie pensia alimentara pentru asi plati facultatea ???Am probe ,bonul . (vezi toată discuția)